Emery wil "beslissende Hazard" aan banden leggen: "Hij behoort tot de vijf beste spelers van de wereld"

Emery wil "beslissende Hazard" aan banden leggen: "Hij behoort tot de vijf beste spelers van de wereld"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdagavond staan twee Londense club tegenover elkaar in de finale van de Europa League. Chelsea won de trofee in 2013 en Arsenal heeft met Unai Emery een echte specialist in de rangen.

De coach van de Gunners won de Europa League drie keer op een rij met Sevilla tussen 2014 en 2016. Hij is dus zeker niet aan zijn proefstuk toe in het op een na grootste Europese toernooi.

"Het is logisch dat wij onze tegenstander goed kennen", zei Arsenal-coach Unai Emery in de aanloop naar de finale tegen Chelsea. Eén speler van de tegenstander springt er voor hem tussenuit. "Eden Hazard is een speler van momenten, maar vooral van beslissende momenten. Het is aan ons om dat te voorkomen."

"Hij is in staat om zijn team over de streep te trekken. Het is een kwaliteit die ik alleen maar zie bij Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar en Mohamed Salah. Dat zijn voor mij de vijf beste spelers ter wereld", was de Spaanse coach lovend over onze landgenoot.

"Bij Manchester City is het anders. Die moeten het van hun collectief hebben. Net zoals Tottenham, al rekenen zij ook af en toe op Harry Kane en Son Heung-Min", besloot Emery.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties