Interview Ontslagen Moeskroen-coach: "Ik was onder de indruk van het werk van Storck"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 1 reacties
Ontslagen Moeskroen-coach: "Ik was onder de indruk van het werk van Storck"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frank Defays was van 14 februari tot 30 augustus 2018 coach van Moeskroen. Dit seizoen werd hij na vijf opeenvolgende nederlagen aan de deur gezet en opgevolgd door Bernd Storck.

Onder de Duitser herleefde Moeskroen. “De club kon niets anders dan van coach te wisselen”, besefte Defays in een gesprek met onze collega’s van Walfoot. “Ik was onder de indruk van het werk en de psychologische aanpak van Storck.”

“Natuurlijk is het soms gemakkelijker om te arriveren bij een ploeg waar het slecht gaat en enkel kan verbeteren.”

Maar de voormalige rechtsachter van Charleroi wil zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen. “Misschien heb ik het op psychologisch vlak niet goed genoeg aangepakt. Maar dat was niet het enige. Er speelden zaken in de kleedkamer waar ik geen vat op had.”

Punten bij verkiezing 'Coach van het Jaar'

Hoewel Defays weinig plezier beleefde aan dit seizoen, haalde hij toch zes punten in de verkiezing van 'Coach van het Jaar'. Het bewijs dat verschillende van zijn ex-spelers hem nog niet zijn vergeten en voor hem hebben gestemd. “Dat wist ik niet! Maar het is wel een mooi gebaar.”

Defays beklaagt zich niet dat hij Virton in 2018 omruilde voor Moeskroen. “Ik wou in 1A coachen. Toen die trein passeerde, kon ik hem niet laten gaan. Maar ik blijf wel de allergrootste fan van Virton.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties