Bondscoach houdt hart vast: hoe fit gaan zijn Duivels zijn na strand, eten, drinken... (en weinig sport)
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 7 reacties

Roberto Martinez vreest hoe sommige Rode Duivels zich gaan aanmelden volgende dinsdag

Bondscoach houdt hart vast: hoe fit gaan zijn Duivels zijn na strand, eten, drinken... (en weinig sport)

Bondscoach Roberto Martinez zit met wat zorgen voor de dubbele confrontatie met Kazachstan en Schotland. Niet dat hij veel blessures heeft, maar hij zal toch even moeten kijken hoe fit hij zijn Duivels gaat terugzien.

Op 4 juni - volgende week dinsdag - verzamelen de Rode Duivels een eerste keer in Tubeke. Over Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Divock Origi en Simon Mignolet hoeft hij zich niet al te veel zorgen te maken. Die zullen drie dagen voordien nog de Champions League-finale betwist hebben en zullen topfit zijn met al die trainingen in hun benen.

Yannick Carrasco speelt in China zelfs zondag nog een match, maar bij hem speelt dan weer de lange vliegreis mee. Bij Dries Mertens en Timothy Castagne valt het ook al mee, want de Serie A stopte pas op 26 mei. Eden Hazard speelde woensdag nog de finale van de Europa League, maar daar zijn nu wel een paar feestjes achteraf aan te pas gekomen. 

Heeft Batshuayi nog een bal van dichtbij gezien de laatste weken?

Maar dan beginnen de problemen pas echt. Want denkt u dat Michy Batshuayi sinds 12 mei nog een bal van dichtbij gezien heeft? Zijn vakantiefoto's laten vermoeden dat hij ook niet al te veel aan voetbal of sport tout court gedacht heeft. De Premier League stopte op 12 mei en alle Belgische PL-shotters ruilden hun multis voor strandsletsen. 23 dagen zonder veel te doen en vooral veel eten en drinken...

Martinez houdt dan ook al hout vast voor die eerste fysieke testen die hij heeft ingelast. Zo zullen ook Kompany en De Bruyne al 19 dagen stilgelegen hebben. Voor u en ik lijkt dat niet veel, maar voetballers die gewend zijn om intensief elke dag te trainen, verliezen veel van hun fitheid in een korte periode. En zoals de bondscoach ons al zei: "Onderschat Kazachstan niet! Ik heb die mannen gezien en dat zijn machines! Die blijven lopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties