Belofteninternational geeft Antwerp fikse waarschuwing: "Alleen door minuten te maken kan ik progressie boeken"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 4 reacties

Jens Teunckens voelt zich klaar voor een rol als eerste doelman

Belofteninternational geeft Antwerp fikse waarschuwing: "Alleen door minuten te maken kan ik progressie boeken"
Foto: © photonews

Antwerp gaat komend seizoen Europa in. De ambities van 'The Great Old' zullen er niet minder om worden. Maar ook sommige spelers in de Antwerpse spelerskern zijn ambitieus.

Jens Teunckens speelde dit seizoen vooral de rol van tweede viool. Sinan Bolat keepte ijzersterk en was bijgevolg onbetwist titularis bij stamnummer 1. Teunckens voelt zich echter klaar om de handschoen op te nemen, al dan niet bij Antwerp

"Het moment is aangebroken om ergens te gaan spelen", vertelt de belofteninternational aan Gazet van Antwerpen. "Ik voel me er klaar voor. Op het einde van mijn carrière wil ik misschien wel ergens uitbollen als tweede doelman, maar nu niet. Alleen door minuten te maken kan ik ­progressie boeken. De club kent mijn standpunt daarin."

Bolat en EK

Sinan Bolat is momenteel incontournable, maar een vertrek van de Turk is zeker niet onbestaande. "Een eventuele transfer van ­Sinan is wel iets dat ik nauwgezet opvolg. Voorlopig hoor ik er ­weinig over, wat het voor mij niet gemakkelijk maakt. Op zich komt dat EK op een goed moment."

"Zo heb ik de nodige afleiding, en vraag ik me niet iedere dag af of er wat ­beweegt. Dat hangt er een beetje van af wie ze zouden binnenhalen. Maar ik ben van het principe dat je die plaats onder de lat zelf moet ­afdwingen. In het voetbal krijg je niets ­zomaar cadeau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties