Bondscach Martinez vindt het moeilijk om één uitblinker aan te duiden en laat zich uit over 'experiment' met De Bruyne
Bart Ver Elst Aernout Van Lindt
Bart Ver Elst en Aernout Van Lindt vanuit Brussel
| 8 reacties

Roberto Martinez vindt het moeilijk om slechts één uitblinker aan te duiden na België-Schotland

Bondscach Martinez vindt het moeilijk om één uitblinker aan te duiden en laat zich uit over 'experiment' met De Bruyne
Foto: © photonews

Roberto Martinez mag dan wel met heel veel respect praten over elke tegenstander, toch was ook tegen Schotland (3-0) het verschil in klasse meer dan duidelijk. "We wilden absoluut met een zes op zes op vakantie gaan", aldus de Spanjaard.

Zelfs in een match die eigenlijk op 6-0 of 7-1 kon eindigen, spreekt Martinez nog steeds met veel respect over de tegenstander. "Er bestaan geen zwakke tegenstanders. Dit zijn profs", aldus de bondscoach. "Het doet mij deugd dat we in de hele match geen corner weggaven. In de 85e minuut waren er nog 7 spelers in de box om mee te verdedigen. Dat is de attitude van deze groep, die absoluut wilde winnen."

"Het was een heel andere match geweest als die goal net voor de pauze niet was gevallen. Maar al bij al heb ik wel genoten van onze prestatie."

De Bruyne een rij hoger

Over naar het tactische gedeelte dan. Martinez posteerde Tielemans centraal op het middenveld, waardoor De Bruyne een rij hoger speelde. Een geslaagd experiment volgens de bondscoach. "Dit was een goede kans om het uit te proberen tegen een verdedigend systeem. Samen met Thorgan en Eden heeft hij problemen veroorzaakt bij Schotland."

"Kevin had een grote invloed op het spel. Hij kon meer gescoord hebben, maar had ook een goede relatie met Eden, die minstens even invloedrijk was. En dan was er nog Lukaku die twee keer scoorde. Moeilijk om er één uitblinker uit te halen."

Wat volgde, was nog een resem complimenten aan zijn hele basiself. Inclusief sluitstuk Thibaut Courtois. Toch kreeg één speler zelfs twee pluimen. "Thorgan Hazard heeft ongetwijfeld het meeste progressie gemaakt sinds mijn komst als bondscoach", aldus Martinez nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties