Eden Hazard over zijn beste nummer 9 van het moment: een verrassende keuze
Dennis Rosiers
| 4 reacties

Eden Hazard bewierookt Karim Benzema

Eden Hazard over zijn beste nummer 9 van het moment: een verrassende keuze

Tijdens de persconferentie bij de voorstelling van Hazard vroeg men hoe hij er naar uitkijkt om samen te gaan spelen met Karim Benzema. Eden haalde de loftrompet boven voor de Frans-Algerijnse spits. Hij noemt Benzema "de beste nummer 9 van het moment".

"Het zou altijd moeten klikken tussen ons op het veld", aldus Hazard. "Voor mij is hij alvast de beste nummer 9 van dit moment. Door met een speler als hij te mogen spelen en trainen, moet ik in staat zijn om mijn niveau nog op te krikken." 

Ook Zinedine Zidane heeft overigens al meermaals aangegeven dat hij Benzema de beste spits ter wereld vindt. 

Geen doelpuntenmachine

Benzema is intussen uitgegroeid tot een echte ancien bij Real Madrid, nadat hij in 2009 de overstap maakte van Olypique Lyon. Desondanks is hij niet altijd even geliefd geweest bij de veeleisende aanhang van Real. Vooral het feit dat hij geen echte goalgetter is, wordt hem wel eens verweten. Zo kwam hij nooit verder dan 24 competitiedoelpunten (seizoen 2015-2016). Afgelopen seizoen scoorde hij 21 keer in La Liga.

Want hoe je het ook draait of keert, spitsen worden grotendeels afgerekend op hun doelpuntenproductie. In die optiek is het vreemd dat Hazard Benzema verkiest boven bijvoorbeeld Lewandowski (40 goals in 47 wedstrijden), Aguero (32 goals in 46 wedstrijden), Aubameyang (31 doelpunten in 51 wedstrijden). Ook Lukaku, die bij de Duivels met de ogen dicht scoort, wordt door Hazard over het hoofd gezien. 

Wat wél zeker is: met deze uitspraak zal Hazard zeker punten gescoord hebben bij Benzema

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties