Ze kregen de brokken niet meer gelijmd: waar het misgelopen is tussen Van Damme en Bölöni
Redactie
| 8 reacties

Jelle Van Damme neemt na twee prachtige jaren afscheid van Antwerp FC

Ze kregen de brokken niet meer gelijmd: waar het misgelopen is tussen Van Damme en Bölöni

De brokken mogen dan weer gelijmd zijn tussen Jelle Van Damme en Elke Clijsters op relationeel vlak. Op professioneel vlak bleken die tussen Van Damme en zijn coach Bölöni niet meer aaneen te kleven.

Antwerp FC twijfelde lang om Bölöni nog een extra jaar aan boord te houden in Deurne-Noord. De eigenzinnige Roemeen gaat zijn laatste contractjaar in bij Antwerp en in de kleedkamer klonk het dat sommige spelers uitgekeken waren op zijn (strenge) aanpak. 

Twijfels rond Bölöni

Ook binnen de bestuurskamers heerste er twijfel over de ex-succescoach van Standard. Vooral het op de valreep weggeven van de derde plek in de laatste wedstrijd tegen Gent in de play-offs, gaf zijn opgebouwde krediet bij D'Onofrio en Gheysens een flinke knauw. 

De plooien zijn na enkele gesprekken tussen bestuur en trainer nu toch gladgestreken. Het verlengd verblijf van Bölöni betekent wel meteen het einde van Jelle Van Damme op de Bosuil. Er zat al een heel tijdje ruis op de relatie tussen coach en speler, Bölöni trekt uiteindelijk aan het langste eind. 

Toptransfer

Antwerp wist Van Damme midden 2017 terug naar België te halen. Bölöni was aanvankelijk in de wolken met zijn aanwinst en posteerde hem op de linkerflank. Daarna viel de 35-jarige verdediger naast de ploeg en dat viel allerminst in goede aarde bij de ambitieuze Van Damme

Uitlatingen op sociale media

De ex-speler van Anderlecht en Standard uitte via Twitter snoeiharde kritiek aan het adres van zijn coach: eerst met "If you have a problem with me. Tell me. Not everyone else!" op zijn Instagramaccount te plaatsen. Vervolgens klonk het "Stilte is het beste antwoord op een gek" op Twitter.

Bölöni met een flinke sneer

Bölöni had zich kort ervoor kritisch uitgelaten over de prestaties van Van Damme. Zo zei de Roemeense oefenmeester dat hij verwachte dat Van Damme 'tegenstanders in de problemen brengt zoals hij vroeger heeft gedaan toen hij bij Anderlecht speelde'. Kritiek die dus duidelijk niet in dovemansoren was gevallen bij de eerzuchtige verdediger. 

Daarna knokte de eeuwige strijder in Van Damme zich terug in de basis bij 'The Great Old' en ademde alles waarvoor Antwerp FC voor staat. Alles leek terug koek en ei, maar Bölöni beslist dus nu om niet verder samen te werken met zijn centrale verdediger, hoogstwaarschijnlijk om dergelijke toekomstige conflicten in de kiem te smoren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties