U21 Frankrijk behoudt maximum na nipte zege tegen Kroatië, Rode Duivels nu helemaal zeker van uitschakeling

Frankrijk won vanavond zijn tweede groepsmatch met 1-0 van Kroatië. Moussa Dembele scoorde het enige doelpunt van de avond. Kroatië blijft achter met 0 op 6 en is uitgeschakeld. Door dit resultaat zijn onze Rode Duivels ook zeker van de uitschakeling.

Frankrijk startte de wedstrijd goed en kwam al snel op voorsprong: Olympique Lyon-spits Moussa Dembele kopte na acht minuten de openingstreffer knap tegen de touwen.

Frankrijk had veel balbezit en domineerde het spel, maar schrok toen Nikola Vlasic op het halfuur een grote kans miste. Diep in de tweede helft verzuimde Moussa Dembele om de match te beslissen: hij kopte een huizenhoge kopkans onbegrijpelijk naast.

Door de winst van Frankrijk zijn Kroatië en Engeland uitgeschakeld. Hierdoor zien ook de Belgen hun laatste kansje om door te stoten verloren gaan. Zij kunnen zich niet meer plaatsen voor de volgende ronde en spelen morgenavond dus enkel nog voor de eer tegen gastland Italië.