Terugblik op de 'zotste Champions League ooit'

Terugblik op de 'zotste Champions League ooit'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Exact één maand geleden werd de finale van de 27e editie van de Champions League gespeeld. Liverpool won de beker met de grote oren voor het eerst sinds 2005.

Het begon al op 26 juni 2018 met wedstrijden tussen FC Santa Coloma en FC Drita en La Fiorita en  Lincoln Red Imps en eindigde op 1 juni met een treffer van Divock Origi.

Groepsfase

Club Brugge deed het als enige Belgische vertegenwoordiger zeker niet onaardig. Blauw-zwart pakte zes punten in poule A met  Borussia Dortmund, Atletico Madrid en Monaco en eindigde zo derde.

Barcelona won groep B. Tottenham ontsnapte aan de uitschakeling: de Spurs mochten op basis van hun doelsaldo door naar de laatste zestien.  Inter moest vrede nemen met een plekje in de Europa League.

Veel verrassingen leverde de poulefase dit jaar niet op. Veertien van de zestien club in de 1/8e finale kwamen uit de vijf grote landen. Porto en Ajax plaatsten vervolledigden de tweede ronde.

In de 1/8e finale schakelde Manchester United de zelfverklaarde topfavoriet PSG uit. De grote verassing was echter de uitschakeling van Real Madrid. De Koninklijke was met 1-2 gaan winnen in Amsterdam, maar liet zich in het eigen Bernabéu met 1-4 verslaan door Ajax.

In de kwartfinale waren Barcelona en Liverpool veel te sterk voor respectievelijk Manchester United en Porto.

Het Engelse duel tussen Manchester City en Tottenham draaide uit op een thriller. Tottenham plaatste zich uiteindelijk op basis van de doelpunten op verplaatsing, nadat de VAR de winning goal van Sergio Agüero afkeurde.

Ook voor Juventus was de kwartfinale het eindstation. De Oude Dame moest het onderspit delven tegen Ajax.

Maar hét hoogtepunt van de 27e Champions League was ongetwijfeld de halve finale. Barcelona had na een 3-0 in de heenwedstrijd al een ticket voor de finale geboekt. Op Anfield werd het echter 4-0 na onder meer twee doelpunten van Divock Origi.

Dan kon die halve finale niet meer gekker? Eigenlijk wel. Ajax won met 0-1 op het veld van Tottenham en stond in Amsterdam 2-0 aan de rust. Lucas Moura gooide de partij opnieuw open met twee goals voor het uur.

 In de slotminuut van de wedstrijd vervolledigde de Braziliaan zijn hattrick. 2-3. Ajax uitgeschakeld, Tottenham naar de finale tegen Liverpool.

Voor aanvang van de finale noemde Jan Vertonghen dit ‘de zotste Champions League ooit’.  De finale kon zomaar op 7-6 eindigen, vertelde hij.

Jammer genoeg krijg de Rode Duivel geen gelijk. De finale moet zowat de saaiste uit de knock-outfase zijn geweest. Liverpool dwong al in de eerste minuut al een strafschop af.  Mohamed Salah scoorde. Die 0-1 bleef lang op het bord staan.

Tottenham creëerde ondanks de terugkeer van Harry Kane amper kansen. Wanneer het dan toch een slotoffensiefje inzette, deed een Rode Duivel de boeken dicht. Divock Origi trapte de bal knap tegen de netten. 0-2. Een zoveelste verrijzenis bleef uit, Liverpool pakte voor het eerst sinds 2005 de beker met de grote oren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties