F91 Dudelange: een halve Belgische ploeg in de voorronde van de Champions League

F91 Dudelange: een halve Belgische ploeg in de voorronde van de Champions League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Luxemburgse FK Dudelange begint dinsdagavond om 20u aan de eerste voorronde van de Champions League. Dudelange heeft een serieuze Belgische connectie.

Niet minder dan acht spelers en twee leden van de technische staf hebben namelijk de Belgische nationaliteit.

Dudelange opent dinsdagavond de debatten tegen Valetta uit Malta. Volgende week volgt de terugwedstrijd. De weg naar de vetpotten van de Champions League is uiteraard nog erg lang, maar als ze de derde voorronde bereiken, kunnen ze nog rekenen op het vangnet van de -laatste voorronde van de- Europa League.

Emilio Ferrera koos onlangs voor een avontuur in Luxemburg. Hij coachte in het verleden onder meer Racing Genk en Club Brugge en was ook aan de slag bij Anderlecht en Standard.

Luc Duville is keeperstrainer bij Dudelange. Hij houdt zich al sinds 1987 bezig met het coachen van doelmannen en was onder meer acht jaar aan de slag bij KV Mechelen. Sinds 2014 werkt hij voor Dudelange.

Foudil Bouchentouf Idriss (21) is een offensieve middenvelder. Hij kwam deze zomer transfervrij over van Lyon B.

Glenn Protin (21) is een aanvaller die sinds vorige zomer voor Dudelange speelt. Hij kwam toen over van Virton.

Antoine Bernier (21) is één van de bekendere namen uit dit lijstje. De linksbuiten is een jeugdproduct van Anderlecht. Antwerp plukte hem er vorig jaar weg en leende hem meteen uit aan Lierse Kempenzonen. In tien wedstrijden in de eerste amateurklasse scoorde hij vier doelpunten.

Antwerp leent Bernier dit seizoen uit aan Dudelange. Op de Bosuil ligt hij nog tot 2021 onder contract. Hij is op dit moment wel out met een blessure.

Sabir Bougrine (22) is een centrale middenvelder die 81 wedstrijden voor het eerste elftal van Lierse op de teller heeft. Vorige zomer vertrok hij naar Paris FC in de Franse tweede klasse, maar dat werd geen succes. Hij kwam er niet verder dan vijf wedstrijden en koos deze zomer dus voor een overstap naar Dudelange.

Charles Morren (27) is een verdedigende middenvelder die vijf jaar voor Union speelde. Vorig seizoen kwam nog negentien keer in actie voor de club uit het Dudenpark.                                                                                                                               

Thibaut Lesquoy (24) is een linksback die deze zomer de overstap maakte van Virton. Op de andere flank loopt Mohamed Bouchouari (18) rond. Hij speelde in de jeugd voor PSG en Zulte Waregem en kwam deze zomer over van de jeugd van Anderlecht.

Ook de achtste en laatste Belg van Dudelange heeft een verleden bij Anderlecht. Ilias Moutha-Sebtaoui (20) is een doelman die vorige maand door Charleroi werd overgenomen van Anderlecht en meteen werd uitgeleend aan de Luxemburgers. Hij keepte in de jeugd voor Standard en Manchester United.

Dudelange debuteerde vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League. In een loodzware poule met AC Milan, Olympiakos en Real Betis pakte het één puntje.

Naast de jongens van Dudelange komen er nog twee Belgen in actie in de eerste voorronde van de Champions League. Celtic kocht Boli Bolingoli (24, ex-Club Brugge en Sint-Truiden) deze zomer voor meer dan drie miljoen euro weg bij Rapid Wien.

Bolingoli en Celtic nemen het dinsdagavond om 19u45 op tegen FK Sarajevo. Woensdagavond ontvangt Ferencvaros dan weer Ludogorets. Sinds november 2018 speelt de twintigjarige Marten Wilmots (zoon van) voor de Hongaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties