Jelle Van Damme drukt meteen zijn stempel bij Sporting Lokeren: "Altijd leuk iemand op het veld te hebben die op dezelfde manier denkt"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 26 reacties
Jelle Van Damme drukt meteen zijn stempel bij Sporting Lokeren: "Altijd leuk iemand op het veld te hebben die op dezelfde manier denkt"
Foto: © photonews

Sporting Lokeren heeft met Jelle Van Damme een nieuwe centrale verdediger weten te strikken om - in opvolging van Olivier Deschacht - de verdediging te leiden. Tegen AS Monaco was dat meteen duidelijk.

Zeker tijdens oefenwedstrijden waar je dicht bij het veld kan plaatsnemen, valt het op: Jelle Van Damme stuurt continu bij. Richting zijn collega centraal achterin, maar ook naar nieuwbakken linksachter Jimmy De Jonghe en ook naar het middenveld toe.

"Leiderschap? Ik weet wat Lokeren van mij verwacht. Ik ben iemand die veel coacht en bijstuurt, dat klopt. Dat is ook gewoon mijn job", aldus Jelle Van Damme na de wedstrijd tegen AS Monaco. "Ik weet wat ik kan en niet kan, we zullen nog wel beter worden als ploeg."

Verlengstuk

Ook coach De Boeck was onder de indruk van zijn ervaren man achterin: "Die heeft een enorme impact, dat valt meteen op. Daarom hebben we hem ook binnengehaald."

"Hij heeft zijn ervaring. Als coach kan je veel bijsturen, maar met hem heb ik een perfect verlengstuk op het veld gevonden. Het is altijd leuker als je iemand op het veld hebt staan die op dezelfde manier denkt als jij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties