Twee schedelboringen en trainen met een helm: Gent-aanwinst Jan Van Den Bergh doet zijn opmerkelijke verhaal
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 0 reacties
Twee schedelboringen en trainen met een helm: Gent-aanwinst Jan Van Den Bergh doet zijn opmerkelijke verhaal
Foto: © photonews

Jan Van Den Bergh ruilde deze zomer Beerschot in voor KAA Gent, maar bij de start van de competitie zullen de Buffalo's vermoedelijk nog niet op hem kunnen rekenen. Het gevolg van een zware hoofdblessure en een operatie met schedelboringen. De verdediger doet zijn verhaal.

Jan Van Den Bergh wist in januari al dat hij Beerschot zou inruilen voor KAA Gent deze zomer, maar hij speelde wel nog bij De Mannekes. In de finale van 1B tegen KV Mechelen knalde hij hoofd tegen hoofd met De Camargo en werd hij op de slaap geraakt, in play-off 2 kwam hij nog eens hetzelfde tegen met Tom De Sutter.

"Toen was ik meteen mijn zicht kwijt en werd duidelijk dat er een bloedprop zat door het oud letsel", aldus Van Den Bergh nu in Het Nieuwsblad daarover.

Schedelboringen

Een maand later - begin mei - kreeg hij plots last in Gent. "Ik wilde rechtstaan, maar mijn armen en handen waren verlamd en ik kon enkel nog klanken uitbrengen. Ik ging meteen naar het ziekenhuis en moest er twee weken blijven, nadat ze me opereerden: twee schedelboringen."

"Ik heb het bewust stilgehouden, maar nu wil ik er over praten omdat ik op de terugweg ben. Ik voel me 85-90%", aldus de centrale verdediger - op oefenstage nu actief met een helm. "Mijn haar is langer om de littekens te verbergen. Die helm? Als hij af mag, zal hij af gaan. Ik voel geen remmingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties