Analyse Nog enkele belangrijke knopen om door te hakken voor Philippe Clement
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties

Philippe Clement heeft nog werk en zal nog enkele belangrijke knopen moeten doorhakken

Nog enkele belangrijke knopen om door te hakken voor Philippe Clement
Foto: © photonews

Nee, echt overtuigen kon Club Brugge niet afgelopen vrijdag in de oefenmatch tegen Lokomotiva Zagreb. Na de 5-2 pandoering tegen AZ kwam de vicekampioen niet verder dan een draw tegen de Kroatische middenmoter. Philippe Clement staat nog voor enkele belangrijke keuzes en knopen om door te hakken.

Systeem en as van het veld

Wat nu al zeker is: Clement lijkt in tegenstelling tot vorig jaar en Ivan Leko voor zijn vertrouwde 4-3-3 opstelling te kiezen. De driehoek in het middenveld met Vanaken, Vormer en Rits/Amrabat lijkt na het nakende vertrek van Nakamba vast te liggen.

De verdere as van het veld ligt vast met achterin Mechele en Mitrovic, basispionnen van vorig seizoen. Aan nieuwkomers Kossounou en Deli om te tonen wat ze waard zijn. 

Opkomende backs

Aan de rechterkant lijkt Mata een certitude. De Belgische Angolees kon zich net als vorig jaar in de 3-5-2 van Leko erg aanvallend uitleven, al zaten er tegen Zagreb wel enkele foutjes in zijn spel. Soms tot irritatie van Clement. Wél een loepzuivere assist op het hoofd van Vanaken.

Op links kreeg Shakhtar-huurling Sobol zijn kans. Daar is momenteel de concurrentie minder groot met alleen Peres als directe rivaal. 

Wie wordt de nummer 9?

Rezaei kon vorig seizoen nog niet overtuigen bij Club Brugge en kon dat ook nog niet tegen Lokomotiva. Miljoenenaankoop Okereke mocht van zijn eerste speelminuten proeven en bracht meteen meer snelheid in het spel. Onze gok is dat de 21-jarige Nigeriaan het vertrouwen van Clement zal krijgen in de eerste weken.

En natuurlijk is er nog steeds oudgediende Vossen die de ban kan breken. Al lijkt die laatste toch meer te renderen in een systeem met een hangende spits. Iets waar Clement voorlopig niet voor kiest. 

Genoeg opties op de flanken

Danjuma was één van de meest gretige spelers met zijn acties en dribbels, maar de vraagt blijft natuurlijk of hij eind augustus nog in Brugge zal vertoeven. Openda en Diatta verdienden vorig jaar reeds hun strepen, terwijl er met de jonge Sagna nog een groot talent naar Jan Breydel kwam.

Schrijvers kan dan weer in aanmerking komen als vervanger voor Vanaken op de nummer 10, maar in zijn periode bij Genk werd de aanvoerder van de Belgische beloften door Clement vooral als 7 of 11 uitgespeeld. 

Competitiestart nadert

Clement heeft in zijn eerste weken als hoofdcoach van Club dus nog enkele belangrijke knopen door te hakken. Binnen een kleine twee weken staat de start van de Jupiler Pro League al op het programma. Dan staat er een bezoek aan de Freethiel gepland. Al zullen mogelijk de sparringswedstrijden tegen Union (maandag) en Sporting Lissabon (vrijdag) Clement nog iets wijzer maken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties