KV Mechelen supporters over de onzekerheid: "Mechelen heeft de promotie sportief afgedwongen en hoort in 1A te spelen"
Arjen T'Sjoen
| 13 reacties

KV Mechelen supporters over de onzekerheid

KV Mechelen supporters over de onzekerheid: "Mechelen heeft de promotie sportief afgedwongen en hoort in 1A te spelen"

KV Mechelen kende enkele erg woelige maanden. De traditieclub vreesde een verplichte degradatie, maar lijkt nu toch in 1A aan de competitie te kunnen beginnen. Hoe reageren de supporters van KV Mechelen nu op de zaak?

Vorige week kregen zowel KV Mechelen als Waasland-Beveren van het BAS te horen dat ze de competitie in 1A zullen aanvatten. De KV Mechelen supporters zijn zelfzeker, maar wachten toch ook nog af: "Het BAS heeft beslist dat KV Mechelen gewoon in 1A zit. Mechelen heeft de promotie sportief afgedwongen en heeft als enige recht op een plekje in eerste klasse. Beerschot probeert natuurlijk nog wel, maar we gaan er niet vanuit dat er nog iets zal veranderen," reageren ze bij De Fanatieke Kakkers. 

Toch zijn er ook nog sancties mogelijk voor KV Mechelen: "We hebben helemaal geen evidente competitiestart. Stel dat er toch nog een puntenaftrek volgt, dan zullen we toch stevig uit de startblokken moeten schieten. Het doel zal volgend seizoen de redding zijn en we gaan er alles aan doen om dat te bewerkstelligen." 

Vandaag kreeg KV Mechelen ook het bericht dat het bij positief nieuws van het BAS de Europa League ingaat, een beloning voor een fantastisch seizoen: "Dat zou schitterend zijn. Sportief hebben we dat ook gewoon afgedwongen. Het had zelfs best gekund dat we zonder Operatie Propere Handen nooit de beker hadden gewonnen. De mentaliteit in de spelersgroep was ongezien", aldus De Fanatieke Kakkers.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties