Oude gloriën Jeroen Mellemans vertelt over zijn carrière als voetballer: "Dat wist Peter Maes niet"

Nils Wens
| 0 reacties
Jeroen Mellemans vertelt over zijn carrière als voetballer: "Dat wist Peter Maes niet"
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Jeroen Mellemans is al een tijdje gestopt als voetballer, maar hij is nog steeds een hevige fan van zijn ex-club KV Mechelen. Hij was erbij als supporter toen de club de beker en de titel in 1B won dit seizoen. In een exclusief interview vertelt hij over zijn periode als voetballer.

Zo is de bekerfinale die hij zelf heeft gespeeld met KV Mechelen zowel zijn hoogtepunt als zijn dieptepunt. "De promotie met KV Mechelen naar eerste klasse was ook een hoogtepunt. Toch is het iets ongelooflijk om er bij te kunnen zijn in een bekerfinale, al was die rode kaart wel verschrikkelijk."

Mellemans geeft meer uitleg over de rode kaart die hij toen kreeg. "Ik had zo uitgekeken naar die dag en dan in een fractie van een seconde is dat voorbij. Ik was helemaal van de kaart. Ik heb heel de eerste helft in de kleedkamer gezeten. De tweede helft ben ik gaan kijken, maar ik was er niet meer  met mijn gedachte bij, wat ook wel logisch is denk ik."

Mooiste doelpunt uit zijn carrière

Jeroen Mellemans was een verdediger en scoorde niet vaak, maar er is wel één doelpunt dat hij nooit zal vergeten. "In tweede klasse heb ik er één gemaakt met het hoofd op het veld van Dender. Dat was mijn eerste doelpunt voor KV Mechelen. Het was echt kippenvel om op dat niveau en voor zo'n supporters te scoren. Ik ging volledig uit mijn dak."

Met de Vespa

Mellemans heeft ook nog een toffe anekdote over zijn periode als voetballer bij KV Mechelen. Zo reed hij vaak met de Vespa van Hasselt naar Mechelen. Dat deed hij samen met Wouter Vrancken, de huidige trainer van KV Mechelen. 

"Dat is een serieuze afstand. Als het goed weer was, gingen we met de Vespa. Ik weet niet of er veel profvoetballers met de Vespa reden, maar wij vonden dat leuk en dat was een beetje gek. Dat zal mij altijd bij blijven. Ik denk ook niet dat Peter Maes dat wist."

Alles uit carrière gehaald

Volgens Mellemans heeft hij alles uit zijn carrière gehaald. "Ik was pas 28 toen ik profvoetballer werd. Ik kreeg ook een heel andere opleiding dan voetballers die al vanaf hun 18 jaar profvoetballer zijn. Ik denk dat ik er het maximum heb uitgehaald. De finale van de beker van België is voor veel voetballers in België ook al het hoogst haalbare. Ik ben zeer tevreden en dankbaar met mijn carrière", aldus een gelukkige Jeroen Mellemans. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties