Genk neemt beslissing rond Berge en over spitsenpositie: "Er komt er sowieso nog eentje bij"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Genk
| 9 reacties

Genk gaat - zelfs als Samatta blijft - nog een spits halen

Genk neemt beslissing rond Berge en over spitsenpositie: "Er komt er sowieso nog eentje bij"
Foto: © photonews

Op papier is Genk zo goed als klaar met zijn huiswerk. Nu Ruslan Malinovskyi vertrokken is, blijven enkel de twijfelgevallen Sander Berge en Ally Samatta over. Eén van die twee wordt sowieso al niet vervangen.

Indien Berge nog vertrekt, komt er geen nieuwe middenvelder. "Ik hoop echt dat hij blijft", aldus De Condé. Genk heeft al heel wat miljoenen geïncasseerd en alhoewel Berge de duurste uitgaande transfer ooit kan worden, hopen de Limburgers met hem de Champions League in te gaan.

"Maar als hij nog vertrekt, wordt er geen nieuwe middenvelder gehaald. Met Dries Wouters, Bryan Heynen en Jakub Piotrowski zijn we verdedigend genoeg gewapend. En aanvallend hebben we nu Hagi, Hrovosky en Nygren. Dat is genoeg. Als die ploeg die voor hem sportief en voor ons financieel interessant is niet komt, gaan we met hem de CL in."

Samatta staat in de belangstelling van Galatasaray, maar daar is nog absoluut geen akkoord over in de maak. "In de spits komt er sowieso nog wat bij", aldus De Condé. "Zelfs als Samatta blijft. En dat hoop ik ook. We zullen zien in de komende weken." Zinho Gano mag/moet vertrekken. "Daar zijn al gesprekken over geweest. Zinho zelf wil ook meer minuten maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties