De prognose van de redactie: 6. Antwerp, beukt de Great Old de poort naar play-off 1 opnieuw open?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
De prognose van de redactie: 6. Antwerp, beukt de Great Old de poort naar play-off 1 opnieuw open?
Foto: © photonews

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is bijna ten einde. Vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2019-2020. Vandaag in onze prognose: Antwerp op plaats 6.

Prognose

Het voetbal was niet altijd even mooi, maar Antwerp mocht na een sterke reguliere competitie vorig jaar wel voor het eerst deelnemen aan de play-offs. Aan Laszlo Bölöni en co om dit jaar te bevestigen. Kan Antwerp de kloof op de G5 dichten en een vaste klant voor play-off 1 worden?

Opvallendste transfers

De meest opvallende transfer is misschien wel een blijver. Ondanks dat hij eind vorig seizoen zijn vertrek aankondigde, bleef Dieumerci Mbokani waar hij is. Lior Refaelov kwam dan weer transfervrij over van Club Brugge. 

Ritchie De Laet keert terug naar zijn vertrouwde stekje, met de Nigeriaan Junior Pius (Paços Ferreira) werd er nog defensieve versterking gehaald. 

Verder werden Sander Coopman (KV Oostende) en Alexis De Sart (STVV) bij de concurrentie weggeplukt.  

Voor Jelle Van Damme was er dan weer geen nieuw contract. Het is een publiek geheim dat het niet boterde met Bölöni, maar het vuur dat de naar Lokeren vertrokken verdediger in een ploeg krijgt, zal toch gemist worden. Ook Simao, Govea en Owusu vertrokken. 

Sterke punten

Met Sinan Bolat heeft Antwerp één van de meest betrouwbare doelmannen in de Jupiler Pro League. Enkele sterkhouders zoals Mbokani en Refaelov bleven de club trouw, behalve Van Damme bleef ook de verdediging intact. Bölöni kan dus verder met een groot deel van de kern van vorig seizoen. 

Zwakke punten

Lamkel Zé bewees vorig jaar meermaals dat hij een absolute meerwaarde kan zijn, maar in zijn hoofd zit het niet altijd even goed. Geeft Bölöni 'de man die Antwerp verraden heeft' nog een kans om het goed te maken? 

Voorbereiding

Antwerp speelde deze oefenwedstrijden in de aanloop naar het nieuwe seizoen: 

30/6 Uerdingen - Antwerp 1-1

2/7 SV Meppen - Antwerp 2-2

6/7 FC Antwerp - 1. FC Magdeburg 1-1

10/7 Antwerp - NK Lokomotiva Zagreb 2-0

13/7 Antwerp - Valenciennes 0-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties