Serebrennikov: "Club Brugge heeft vijftig procent kans om Dynamo Kiev uit te schakelen"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Sergej Serebrennikov ziet geen favoriet voor het duel tussen Club Brugge en Dynamo Kiev

Serebrennikov: "Club Brugge heeft vijftig procent kans om Dynamo Kiev uit te schakelen"

Club Brugge neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen het Oekraïense Dynamo Kiev. Sergej Serebrennikov voetbalde in het verleden voor beide teams en is dus uitstekend geplaatst om hen in te schatten.

“Dynamo zit in een gelijkaardige situatie als Club”, aldus Serebrennikov tegenover Het Nieuwsblad. “Het is altijd een van de grote clubs in Oekraïne geweest en probeert het elk jaar goed te doen in Europa. In 1999 speelde het nog de halve finale van de Champions League,  maar de laatste jaren heeft de club het steeds lastiger met de concurrentie uit de grootste Europese competities. De beste spelers willen vroeg of laat naar een club uit een topland. Het is altijd weer opnieuw beginnen bouwen met jonge spelers.”

 “ (20) en Mykola Shaparenko (20) zijn grote talenten die nu al worden opgeroepen voor de nationale ploeg. Fran Sol is een spits die het in januari is gaan halen in Nederland, bij Willem II.”

Coach Aleksander Khatskevich is een legende van de club, net als zijn voorganger Sergei Rebrov. Hij begint volgende week aan zijn tweede seizoen als trainer. Vorig jaar was Shakhtar Donetsk nog te sterk, maar vanaf dit seizoen denk ik dat Dynamo Kiev weer meedoet voor de titel.”

“Ik zie geen favoriet voor dit duel. Ik houd het op 50-50.”

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties