Kara verlaat na zes jaar de Jupiler Pro League: Een terugblik

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
Kara verlaat na zes jaar de Jupiler Pro League: Een terugblik
Foto: © photonews

Eind vorige week raakte bekend dat Kara de Jupiler Pro League verlaat. De Sengalees was overbodig geworden bij Anderlecht, maar ooit was hij een van de beste verdedigers uit onze Jupiler Pro League. Een terugblik op een hobbelig parcours.

In de winter van 2013 maakte de Sengalees Kara Mbodj de overstap van het Noorse Tromso naar Racing Genk. Hij maakte samen met de aanvaller Kim Ojo de overstap uit de Eliteserien. 

Bij Genk groeide hij al snel uit tot een basisspeler. Naast Kara stond de grote Kalidou Koulibaly die intussen uitgroeide tot een van de beste verdedigers ter wereld bij Napoli. In 2013 pakte hij met Racing Genk ook meteen de beker. 

In de zomer van 2015 verliet Kara Racing Genk. Dat vertrek was op dat moment geen verrassing, wel dat hij naar RSC Anderlecht ging. Ook bij de Brusselaars groeide hij meteen uit tot een sterkhouder achterin. 

Het hoogtepunt van Kara in de Jupiler Pro League kwam er in mei 2017. Hij pakte de landstitel en was onmisbaar achterin voor Anderlecht. 

In het seizoen 2017/2018 liep het dan mis voor Kara. Hoewel de Senegalees nog werd genoemd bij verschillende clubs in Engeland, Turkije en Frankrijk bleef hij bij Anderlecht. Daar kwam de verdediger  door knieklachten nog maar nauwelijks aan spelen toe. 

In zijn laatste seizoen vertrok Kara eerst zes maanden naar het Franse FC Nantes. Die overstap werd allesbehalve een succes en Kara ging opnieuw naar het Astridpark. Daar speelde hij wel opnieuw geregeld, maar door de nog altijd opspelende knieproblemen haalde hij zijn oude niveau niet meer. Kara verliet Anderlecht afgelopen zondag voor Al Sailiya waar hij voor drie seizoenen tekende. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties