Club Brugge waarschuwt: "Als er geen solidariteit is, gaan we onze eigen weg"

Club Brugge waarschuwt: "Als er geen solidariteit is, gaan we onze eigen weg"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het tv-contract in de Jupiler Pro League moet straks vernieuwd worden. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe is van mening dat er een heel andere koers moet ingeslagen worden. En als de rest die visie niet deelt, zullen ze op eigen houtje handelen.

“De voetbalwereld is de afgelopen jaren, en dan zeker op het vlak van media, enorm geëvolueerd”, zegt de voorzitter van blauw-zwart aan Sporza-journalist Peter Vandenbempt. “En dat geldt ook voor de Jupiler Pro League. Er zijn geen tv-rechten meer, enkel nog mediarechten. Het is heel breed en divers geworden. Mensen kijken ook geen tv meer en worden liefst zo snel mogelijk geïnformeerd.”

Het Belgische landschap is ook veranderd en dus moet de visie op het tv-contract ook veranderen. “Vroeger waren alle clubs in Belgische handen en hielpen de grotere clubs de kleintjes. Nu heb je het gegeven van steenrijke eigenaars. Bij het mediacontract moet er een soort solidariteit zijn."

"Als dat de gedachte is die het nieuwe mediacontract domineert, dan zullen ook wij ons solidair opstellen. Is dat niet het geval, en zijn er clubs die niet willen meedoen aan bepaalde investeringen, dan zullen we de keuze moeten maken om ons wat meer op onszelf terug te plooien en om onze eigen weg te zoeken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties