Interview Vijf jaar beloften Antwerp is genoeg: 21-jarige Van Den Bogaert heeft voorstel uit Griekenland op zak, maar hoopt nog op Belgische ploeg

Vijf jaar beloften Antwerp is genoeg: 21-jarige Van Den Bogaert heeft voorstel uit Griekenland op zak, maar hoopt nog op Belgische ploeg

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

De familie Van Den Bogaert is een competitief stelletje. Bryan speelt momenteel bij Westerlo na passages bij Antwerp, Crawley Town, Whitehawk en Ebbsfleet United. Maar zijn zes jaar jongere broer Glenn wil er nu ook aan beginnen. "Ik hoop nog op België of een buurland."

De voorbije week was Glenn Van Den Bogaert op test bij Panachaiki FC. "Ik ben van gisteren thuis en ze gaan me een aanbieding doen. Nu moet ik bekijken of ik er nog uitgeraak, financieel en qua accomodatie. Maar ik sta voor alles nog open, uiteraard ook voor Belgische ploegen en ploegen uit de buurlanden, als het wat dichterbij is", vertelt Glenn ons.

De 21-jarige rechtsachter, die ook op het middenveld uit de voeten kan, wil immers zo snel mogelijk als profspeler aan de slag. "Ik heb vijf jaar bij de beloften van Antwerp gespeeld, maar nu vind ik toch dat het tijd is om met de volwassenen aan de slag te gaan. Bij Antwerp had ik al een paar oefenwedstrijden gespeeld en ik mocht ook blijven. Ze gingen me een contractvoorstel doen, maar het is niet makkelijk om als jeugdspeler daar door te breken. Bölöni wil ervaren spelers en liefst spreken ze nog Frans", lacht hij.

Een avontuur in Griekenland spreekt hem wel aan, maar het zal ook aanpassingen vergen. "Ik laat mijn familie dan achter uiteraard. Ik heb er ook al met mijn vriendin over gesproken en ze zou niet met me mee gaan. Ze wil haar werk niet opgeven als het maar voor twee jaar is. Ze zou wel over en weer komen, maar het is natuurlijk niet hetzelfde. Dus een Belgische ploeg zou niet slecht zijn."

Ik heb ooit in mijn broek gedaan om een uitdaging met mijn broer te winnen

Alhoewel, hij wil net als zijn broer ook wel eens het buitenland verkend hebben. "Ik heb natuurlijk een voorbeeld ja. De rivaliteit tussen ons is heel groot", grijnst Glenn. "Toen hij in het buitenland zat, pestte hij me dat ik nog bij de beloften zat. We hebben het altijd competitief aangepakt."

"Ik weet nog een verhaal dat hij me uitdaagde dat als hij me niet meer kon dubbelen op een rondje lopen, hij me zijn gsm zou geven. Ik gaf alles, maar moest ook naar het toilet. Ik heb dan maar in mijn broek gedaan, maar ik had wel die gsm. Of je dat mag schrijven? Ja hoor, ik schaam me daar niet voor."

Het typeert de mentaliteit van de jongste Van Den Bogaert. "In alles wat ik doe moet ik uitblinken. Ik ga tot het uiterste. Daarom was Panachaiki ook geïnteresseerd. Als rechtsback ben ik redelijk snel en heb een goed uithoudingsvermogen. Dat mijn profiel interessant is voor Belgische ploegen? Ik hoop het toch, maar ik hoorde nog niks."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties