Cobbaut wil vaste linksachter worden: "Kompany is een geschenk voor elke speler"

Cobbaut wil vaste linksachter worden: "Kompany is een geschenk voor elke speler"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De tijd van experimenteren is voorbij. Vandaag moet Anderlecht op het veld bewijzen dat ze beter zijn dan vorig seizoen, al moet dat niet al te moeilijk zijn. Met wie Vincent Kompany gaat spelen is nog niet duidelijk. Elias Cobbaut gelooft in ieder geval wel al in het verhaal.

Net als heel Anderlecht was het vorig seizoen er eentje om snel te vergeten voor Cobbaut. Na zijn blessure werd hij door Fred Rutten aan de kant gelaten. "De verstandhouding met hem was onder nul", geeft Cobbaut toe in De Zondag. 

"Vorig jaar was zowel voor Anderlecht als voor mij minder. We moeten dat dit seizoen rechtzetten. Ik geloof ook in de titel, ik zie niet in waarom niet. Elke voetballer kent wel eens en minder seizoen. MIjn ambitie is om de vast  linksachter van paars-wit te worden", aldus Cobbaut.

Hij maakt voetbal makkelijker

En het systeem Kompany moet helpen om die ambities waar te maken. Er zijn sceptici, maar daar behoort de linksback niet bij. "Ik twijfel er niet aan. Kompany heeft zoveel maturiteit, ervaring, uitstraling, hij maakt voetbal makkelijker. Iedereen kent ook zijn taak binnen het systeem. Hij is gewoon een geschenk voor elke speler."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties