Nieuwkomers meteen van goudwaarde voor Genk: "Concurrentie? Daar hou ik van"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Concurrentie schrikt Zweeds toptalent Benjamin Nygren (Genk) niet af

Nieuwkomers meteen van goudwaarde voor Genk: "Concurrentie? Daar hou ik van"
Foto: © photonews

Genk mag de jonge nieuwkomers dankbaar zijn, want de goals van Ianis Hagi (20) en Benjamin Nygren (net 18 geworden) bezorgden de Limburgers de zege tegen Kortrijk. Al bleef de jonge Zweed wel ijzig kalm en verlegen na zijn prestatie.

Net na rust bewees Nygren aan het Genkse publiek waarom hij de status van toptalent verkregen heeft. Nog geen drie weken na het vieren van zijn 18e verjaardag schoot hij al meteen raak voor zijn nieuwe club. Al ging er wel een moeilijkere eerste helft aan vooraf voor de Zweedse youngster. 

"Het is altijd leuk om te scoren, maar de eerste hier is echt geweldig. Hoe vaak ik scoor? Dat weet ik niet", lachte hij erg verlegen. 

Genk betaalde een bedrag van om en bij de 4 miljoen euro voor Nygren. De Zweedse jeugdinternational bedankte het vertrouwen van Félice Mazzu, want hij werd meteen in de basis gedropt. Met succes. Toch zal de concurrentie dit seizoen ongetwijfeld groot zijn bij de Limburgers en zal het zeker niet makkelijk zijn om een vaste basisplek te veroveren. 

Concurrentie

"Er moet veel concurrentie zijn. Zo gaat dat bij een topclub. Maar ik hou daar wel van", vervolgt Nygren. "Elke dag tracht ik beter en beter te doen. Het is mijn ambitie om mezelf 100% te geven. Dan zal de rest wel komen."

Naast Nygren was die andere nieuwkomer Hagi de matchwinnaar met zijn doelpunt. "Ianis is een leuke kerel. Mooi dat we allebei scoren bij ons debuut in de Jupiler Pro League."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties