Zulte Waregem zag het verschil: "Drie spelers hier nog maar paar dagen" en "Mechelen is een geoliede machine"

Zulte Waregem zag het verschil: "Drie spelers hier nog maar paar dagen" en "Mechelen is een geoliede machine"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem ging in eigen huis meteen onderuit tegen promovendus KV Mechelen. En dus was het wonden likken bij Essevee.

"Ze stonden iets sterker en iets verder, de wil om te winnen was bij hen misschien groter in de duels", aldus Francky Dury ootmoedig na de nederlaag tegen KV Mechelen. "Ze spelen al een jaar samen natuurlijk ook."

"We missen nog wat frisheid. Er zijn nog wat spelers later toegekomen, dat is geen excuus maar het maakt het wel moeilijk. Het is wat het is, we moeten het aanvaarden. Mechelen is al vrij geolied, wij moeten nog wat kneden. Maar ja: de competitie loopt ondertussen wel, dus we mogen onze start niet missen."

Mechelen is een machine

Een gevoel dat ook bij de spelersgroep leefde: "Mechelen is een machine, dat vorig seizoen alles kapotgespeeld heeft. In de Beker hebben ze een ploeg die play-off 1 speelde ook kapotgespeeld", besefte Olivier Deschacht.

"Ze kennen elkaar door en door en hebben automatismen, bij ons waren er drie spelers die nog maar vier dagen samen hadden getraind. Het is nog wat zoeken voor ons, we hadden op wat meeval gehoopt en dat zat er niet in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties