De supporters van Sporting Lokeren hebben, ondanks degradatie, zin in het nieuwe seizoen: "We moeten er snel uit zien te geraken"

Nils Wens
| 11 reacties
De supporters van Sporting Lokeren hebben, ondanks degradatie, zin in het nieuwe seizoen: "We moeten er snel uit zien te geraken"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag staat met Beerschot-Lokeren de openingswedstrijd van 1B op het programma. Beide ploegen worden gezien als de grote favorieten voor promotie, maar het zal niet makkelijk worden, want er zijn kapers op de kust.

Zo klinkt het toch bij Supportersclub 't Kapelleken. "Wij zien vier grote titelkandidaten: OHL, Beerschot, Union en onszelf. Al zijn de andere teams absoluut ook een taaie brok. Het zal absoluut niet makkelijk worden, want we hebben natuurlijk wel vertrouwen in onze ploeg."

Volgens de supportersclub is het zaak om zo snel mogelijk terug naar 1A te promoveren. "De ambitie moet uiteraard promotie zijn. En die mening deelt de nieuwe directie duidelijk ook. 1B is een kerkhof, daar moet je snel zien uit te geraken."

Kentering

Het viel in de voorbereiding op dat er altijd zeer veel supporters van Sporting Lokeren op post waren. Dat is de voorbije jaren niet altijd het geval geweest. Bij de supportersclub zijn ze blij dat het de goede richting uitgaat.

"De kentering kwam er vooral door de overname. Het signaal kwam er tijdens de laatste thuismatch van vorig seizoen. Het wijzijnlokeren-evenement liet zien dat Sporting op een hondstrouwe aanhang kan rekenen, ook al zijn het niet de aantallen waar een Mechelen of Antwerp over spreekt. Maar dat maakt niet uit. De trouwe kern van 4.000 supporters blijft op post, daar ben ik zeker van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties