Keeperstrainer breekt lans voor Didillon: "Geef hem wat tijd, hij kan er progressie in maken"

Keeperstrainer breekt lans voor Didillon: "Geef hem wat tijd, hij kan er progressie in maken"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Na de openingsspeeldag werden er vragen gesteld bij de haalbaarheid van het systeem van Vincent Kompany. Vooral over het uitvoetballend vermogen van Thomas Didillon, toch wel cruciaal in dat systeem. Erwin Lemmens, keeperstrainer van de Rode Duivels, denkt dat er progressie mogelijk is.

Lemmens weet wat Kompany wil en ziet ook dat Didillon niet te veel opleiding met de voeten heeft gekregen. “Je kunt er op korte termijn wel nog op trainen en snel winst boeken”, aldus Lemmens in Het Nieuwsblad. “Maar het is niet evident. Hij zal sowieso nooit nog een echte topvoetballende doelman worden.”

Een voetballende keeper... Frank Boeckx is er eentje die weer veel beter is met zijn voeten. Ook Davy Roef heeft dat in zijn jeugdopleiding meegekregen. “Maar je mag niet vergeten dat Didillon door zijn leeftijd de toekomst is van Anderlecht. Als je die nu aan de kant wilt schuiven, dan moet je hem verkopen en een nieuwe, jonge doelman halen die perfect in je spelsysteem past."

"Maar geef Didillon in de eerste plaats wat tijd. Ik ken Vince goed, ik weet wat hij eist en op welke manier hij dat doet. Een doelman zo'n nieuwe taak geven, is mentaal een zware ingreep en verdient wat krediet. Tijd bij een topclub is een gevaarlijke kwestie, maar die zal Didillon toch moeten krijgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties