Vader Hagi gelooft dat zoon Ianis beter kan worden dan hij: "Hij kan perfect dezelfde weg afleggen"

Redactie
| 21 reacties
Vader Hagi gelooft dat zoon Ianis beter kan worden dan hij: "Hij kan perfect dezelfde weg afleggen"
Foto: © photonews

Gheorghe Hagi en zijn vrouw blonken toen hun zoon bij zijn eerste officiële baltoets voor Genk meteen de winnende treffer maakte. De Maradona van de Karpaten ziet Ianis een naam voor zichzelf maken, ondanks alle druk die zijn achternaam met zich meebrengt.

Dat Hagi voor Genk tekende was een klein mirakel door al die interesse van grotere ploegen. "Er wordt veel gezegd en geschreven. Hij heeft een beslissing genomen na zijn goed EK. Hopelijk is het de juiste. Hij tekende voor een moderne ploeg die veel uitstekende voetballers opleidt. Een beetje zoals Viitorul, maar dan met meer financiële middelen", vertelt Gheorghe in HLN.

"Ianis is een intelligente jongen. Dit was zijn lot. Ik ben blij met zijn succes. Hij komt nu op de eerste plek en ik pas op de tweede. Zoals elke vader ben ik gelukkig als mijn kind het goed doet."

Hij kan beter worden dan ik

En zoals hij bij zijn voorstelling zelf zei: "Ik ben geboren met de druk van mijn achternaam en ik hou ervan." "Hij houdt van die druk en leeft voor het voetbal. Het is echt geen probleem voor hem", aldus vader Hagi. "Of hij ook ooit zo goed kan worden als zijn papa? Misschien zelfs beter. Het is nog te vroeg om daar uitspraken over te doen, maar ik heb veel vertrouwen in hem."

"Ik was 21 toen ik naar Steaua overstapte om het bij een grotere club te proberen. Ianis is 20. Hij kan dus nog perfect dezelfde weg afleggen, maar hij heeft een goede ploeg achter zich nodig en laat Genk nu net een heel sterk team hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties