📷 Propere vrijdag valt best mee: wel nog sneer naar 'Telefix' en cynische bedanking voor erevoorzitter op het Kiel
Redactie
| 22 reacties

Fans Beerschot pakken uit met sneer naar hoofdsponsor KV Mechelen

📷 Propere vrijdag valt best mee: wel nog sneer naar 'Telefix' en cynische bedanking voor erevoorzitter op het Kiel

Beerschot en Lokeren, de twee teams die zich benadeeld voelden door de uitkomst van de matchfixingszaak omtrent KV Mechelen en Waasland-Beveren, zijn begonnen aan hun campagne in 1B. Deze dag werd dan ook ondergedompeld tot 'Propere vrijdag', maar de focus lag toch vooral op het nieuwe seizoen.

Uiteraard volgde er wel nog een subtiele uithaal naar KV Mechelen en in het bijzonder zijn hoofdsponsor. Het spandoek 'Telenet - Proud sponsor of matchfixing' werd zowel voor als tijdens de wedstrijd tegen Lokeren voortdurend in beeld gehouden. Telenet blijft KV Mechelen ook na 'Propere Handen' sponsoren, al moesten enkele betrokken figuren wel opstappen.

Voorts houden de supporters van Beerschot en Lokeren zich wel vooral bezig met het aanmoedigen van de eigen ploeg. Hoewel de gemiste promotie enerzijds en de degradatie anderzijds nog niet vergeten is, verlangen de fans dus toch in de eerste plaats naar succes in het nieuwe seizoen. Jelle Van Damme krijgt bij momenten wel heel wat gezangen over zich heen, maar dat heeft dan weer een heel andere reden.

De harde kern en enkele supportersgroepen maakten tijdens de match ook hun ongenoegen over de oude voorzitter duidelijk. De voorzitter van Wilrijk die ook voorzitter werd van Beerschot-Wilrijk lag al jaren onder vuur bij een deel van de supporters.  De harde kern hield symbolisch een “Bedankt Roef” spandoek ondersteboven onder de spandoek van de overleden Marc Steenackers. Door het spandoek ondersteboven te houden, maakten de fans duidelijk dat het om een cynische bedanking ging. Hiermee maakten ze duidelijk wie wel en geen respect verdiende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties