Nieuwe smaakmakers in 1B: "Die twee Japanners van Lokeren worden een sensatie"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 6 reacties

Guido Brepoels zag al nieuw talent rondlopen in Lokeren

Nieuwe smaakmakers in 1B: "Die twee Japanners van Lokeren worden een sensatie"
Foto: © photonews

Vanavond begint de competitie in 1B met Beerschot-Lokeren, meteen een duel om naar uit te kijken. De twee ploegen die ook 1A viseerden direct tegen elkaar. Beerschot bouwt voort op vorig seizoen, Lokeren sloeg een andere weg in. Volgens 1B-kenner Guido Brepoels zijn er wel een paar toppers bij.

"Ik heb al gehoord van de spelers van Lokeren dat die twee Japanners die ze aangetrokken hebben, echte toppers zijn. Ze staan er op training soms met open mond naar te kijken. Er zou zelfs al interesse zijn van een paar 1A-ploegen. Zulke jongens verstop je ook niet lang. Het zouden wel eens sensaties kunnen worden", aldus Brepoels.

Dan heeft hij het over Jun Amano en Ryuta Koike. Die laatste is vanavond nog niet speelgerechtigd. De 23-jarige vleugelverdediger zou volgens kenners wel ravage kunnen aanrichten op de flanken: snel, technisch enorm goed en voor een back ook doelgericht.

Marketingwaarde

Amano moet dan weer de spelmaker worden van Glen De Boeck. Voor de 28-jarige Amano is het ook de eerste keer dat hij buiten eigen land speelt, maar onder meer doelman Davino Verhulst liet zich al enorm lovend uit over zijn nieuwe ploegmaat. "Een topper", verzekerde die. 

Naast hun sportieve waarde hebben ze uiteraard ook een marketingwaarde. In het voetbalgekke Japan zal de club nu ook gevolgd worden, wat dan weer interessant is om nieuwe investeerders aan te trekken. Voorzitter Louis De Vries hoopt er straks een grote meerwaarde uit te krijgen. Maar eerst moeten ze Lokeren proberen terug op het hoogste niveau te krijgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties