Michel Preud'homme over aanwinst Dussenne en Roemeens doelwit

Dennis Rosiers vanuit l'Académie RLD
| 4 reacties
Michel Preud'homme over aanwinst Dussenne en Roemeens doelwit
Foto: © photonews

In zijn wekelijkse persconferentie heeft Michel Preud'homme wat meer tekst en uitleg gegeven bij de transfer van verdediger Noé Dussenne. Ook de overgang van de Roemeen Denis Dragus zou zo goed als rond zijn.

Noé Dussenne is zo de derde speler die overstapt van Moeskroen naar Standard, na Vojvoda en Amallah. Michel Preud'homme legt zijn keuze voor Noé Dussenne uit in de persconferentie van vrijdag: "Mijn twee fitte centrale verdedigers zijn linksvoetig. En wat betreft Bokadi: ik zie zijn toekomst voornamelijk voor de verdediging, al kan hij wel depanneren centraal achterin. Gezien de onbeschikbaarheid van Zinho Vanheusden, vind ik het toch belangrijk om over een fitte rechtsvoetige centrale verdediger te beschikken", aldus de Luikse coach.

"Noé heeft naast zijn voetballende kwaliteiten een enorm goede mentaliteit. En uiteraard kent hij onze competitie, waardoor hij zich hier snel zal aanpassen."

Dragus is een transfer met het oog op de toekomst

Ook de Roemeense aanvaller Denis Dragus is onderweg naar Luik. Dragus speelde donderdag niet mee met zijn club Viitorul tegen AA Gent. "Het is een transfer met het oog op de toekomst. We volgden hem al vanaf het einde van vorig seizoen, toen hij ons samen met Ianis Hagi werd voorgesteld", zegt Preud'homme.

"Maar we hadden al veel dezelfde type spelers als Hagi. Dragus charmeert ons en kon vorig seizoen bijna dezelfde statistieken als Hagi neerleggen. En uiteraard is hij een stuk minder duur. Het is een spits, maar hij kan ook op de flanken uit de voeten. Bovendien is hij nog maar 20 jaar. Dat alles maakt dat hij zeer interessant is voor ons", besluit MPH.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties