Oude gloriën Filip De Wilde vertelt over zijn carrière: "Dat was echt een fiasco voor mij"

Nils Wens
| 9 reacties
Filip De Wilde vertelt over zijn carrière: "Dat was echt een fiasco voor mij"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de rubriek "Oude Gloriën" hadden we een gesprek met ex-doelman Filip De Wilde. Hij was vooral actief bij Anderlecht, maar hij heeft ook bij andere Belgische clubs, zoals Beveren en Sporting Lokeren, gespeeld. In het buitenland was hij actief Sturm Graz en Sporting Lissabon.

Hij is naar eigen zeggen trots op wat hij allemaal in zijn carrière heeft bereikt. "Ik mag zeker niet klagen over mijn carrière. Ik ben 23 jaar prof geweest, ik heb veel prijzen gepakt en ik heb mijn limieten kunnen opzoeken."

Uiteraard kende De Wilde enkele hoogtepunten in zijn rijkgevulde carrière. "Ik heb enkele titels gepakt en heb mij ook kunnen kwalficeren voor de Champions League. ook mijn periode bij de Rode Duivels was voor mij zeer speciaal. 

Fiasco

Maar Filip De Wilde heeft niet alleen positieve dingen meegemaakt. "Euro 2000 was een fiasco voor mij. ik botste daar op mijn limieten."

De ex-doelman legt ook uit wat zijn sterktes en zijn zwaktes waren. "mijn basistechnieken en hoge ballen waren zeker sterke punten. Er zat ook veel regelmaat in mijn spel, dus dat was zeker ook positief. De enige fout die ik soms maakte, was dat ik soms te overgeconcentreerd was." 

Migraineaanval

Filip De Wilde heeft ook nog een leuke anekdote. "Na een Europese wedstrijd lag mijn doublure peter Maes te rusten met een migraine aanval. Ik probeerde hem niet te storen, maar de stoel waar ik op zat, begaf het. Daar ging de rust.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties