Wie is Killian Sardella, de 17-jarige die straks bij Anderlecht mogelijk in de basis start? Te kleine centrale verdediger

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 9 reacties
Wie is Killian Sardella, de 17-jarige die straks bij Anderlecht mogelijk in de basis start? Te kleine centrale verdediger
Foto: © photonews

De verdediging van Anderlecht wordt vanavond weer herschikt. Grote kans dat u de naam van Killian Sardella ziet staan tussen de basiself. Killian wie? De 17-jarige verdediger heeft zelfs amper met de beloften gespeeld.

't Is wat met die jeugdspelers bij Anderlecht. Elke week komt er wel een nieuwe opgedoken. Nu is het dus de beurt aan Killian Sardella, centrale verdediger van opleiding, maar hoogstwaarschijnlijk straks op de rechtsachter.

Dat hij centraal niet veel kan gaan doen bij de profs had hij verleden seizoen zelf al begrepen. De groeispurt waarvan iedereen hoopte dat hij nog zou komen, is uitgebleven. Om centraal in de defensie te staan is hij te klein en dus vroeg hij zelf om omgeschoold te worden tot verdedigende middenvelder.

Eén van de elf

Maar Sardella heeft ook goeie voetjes en dus ziet Kompany in hem een mogelijkheid op de rechtsachter. Opmerkelijk is dat hij amper een match speelde bij de beloften en vorig seizoen nog bij de U18 zat, al trainde hij wel mee met de jongens van Jonas De Roeck en René Peeters. 

Hij was één van de elf beloftevolle jongeren die bij de aanstelling van Marc Coucke als voorzitter meteen een eerste profcontract kregen. Deze week maakte hij indruk op training en dus is de kans reëel dat hij Kayembe uit het elftal verdrijft, waardoor De Waele naar links moet uitwijken.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties