Ex-ploegmaat vol lof over Anderlecht-aanvaller Roofe: "Stopte geen seconde met lopen" en "Beheerst alle onderdelen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 21 reacties

Oliver Sarkic heeft niets dan lovende woorden voor Kemar Roofe

Ex-ploegmaat vol lof over Anderlecht-aanvaller Roofe: "Stopte geen seconde met lopen" en "Beheerst alle onderdelen"
Foto: © photonews

Bij Anderlecht is het volop uitkijken naar het moment dat Kemar Roofe inzetbaar is en de ploeg eindelijk een goede, volwaardige spits heeft. Volgens zijn voormalig ploegmaat Oliver Sarkic zal Roofe zeker een aanwinst zijn. De Montenegrijn spreekt zeer lovend over hem.

Sarkic speelde overigens tijdens zijn jeugd acht jaar bij Anderlecht. Nu komt hij uit voor Burton, maar bij Leeds speelde hij ook samen met Roofe. Sarkic herinnert in Sport/Voetbalmagazine dat de Brit twee seizoenen geleden helemaal doorbrak, maar ook zo vaak werd aangetrapt dat hij een resem matchen miste wegens blessures.

Bijzonder efficiënt

"Als hij op het veld stond, stopte hij geen seconde met lopen. Hij liep zich werkelijk te pletter voor de ploeg", haalt Sarkic zich de tomeloze inzet van Roofe voor de geest. "Hij was gewoon bijzonder efficiënt. Er zat een idee achter alles wat hij deed."

Het is blijkbaar vooral het totaalplaatje dat klopt. "Hij beheerst ronduit alle spelonderdelen. Hij is behendig, kan een bal bijhouden en heeft een grote sprongkracht. Soms deed hij dingen waarbij het publiek met open mond naar stond te kijken. Daarom was hij zo geliefd bij de fans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties