Davies nog steeds enorm positief, maar beseft: "We moeten mensen vinden die kunnen scoren"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 5 reacties

Simon Davies blijft positief ondanks derde nederlaag Anderlecht

Davies nog steeds enorm positief, maar beseft: "We moeten mensen vinden die kunnen scoren"
Foto: © photonews

Simon Davies geeft sinds een week duidelijk langere en betere discours. We hoeven het er niet mee eens te zijn, maar het is wel een verademing. De Engelsman hield zich duidelijk in de eerste weken van het seizoen. "Dit was de beste voetbalmatch die ik gezien heb."

Even verduidelijken: de beste van Anderlecht. "Dankzij de tegenstander, die ook voetbal wou spelen", aldus Davies. "We hadden genoeg kansen om te winnen. Maar in de enige periode dat we druk voelden, krijgen we een goal tegen. Dat hadden we absoluut beter moeten managen."

"Maar we speelden gecontroleerd voetbal. Ik was blij met de manier van spelen en met de jonge spelers die er weer met zo'n vertrouwen inkwamen... Dat is goed voor de toekomst."

Afwerkers

Uiteraard waren we het niet eens met al het positieve. "We beseffen dat we nog veel werk hebben. Dit is de A-ploeg, er moeten resultaten volgen. Dat is de industrie waar we in zitten. We verstoppen ons dan ook niet. De drie punten zijn belangrijk, dat weten we. We hebben een kapitein die daarmee al heel zijn leven zijn brood verdient."

Hadden ze nu maar een fitte spits die in het systeem past... "We moeten het eindproduct vinden. De fysiek is niet het probleem, dat hebben we zelf gezien aan de cijfers. We moeten mensen vinden die kunnen scoren, dan staan we al een heel stuk verder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties