De trainer waar héél veel twijfels rond waren: Charleroi en Belhocine blijken ideaal huwelijk

De trainer waar héél veel twijfels rond waren: Charleroi en Belhocine blijken ideaal huwelijk
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Weet u dat er heel wat twijfels waren bij de Charleroi-aanhang toen Karim Belhocine werd binnengehaald als coach? Die zijn gaandeweg wel aan het verdwijnen, want de voormalige assistent van Anderlecht legt hart en ziel in zijn werk, met resultaat dan ook nog...

Belhocine is misschien wel de meest aimabele mens in het trainersgilde. Daarom ook dat er steeds twijfels over hem waren. Een goeie assistent, maar niet hard genoeg om als hoofdcoach zijn stempel op een team te drukken, klonk het. Maar Belhocine bewijst bij Charleroi het tegendeel.

Op een slimme manier trouwens. Hij wil niet overboord gooien wat goed was onder Mazzu en bouwt daarop gewoon verder. Met 11 punten uit zes wedstrijden doet Charleroi het heel wat beter dan de algemene verwachting voor het seizoen. De kern was immers niet heel hard versterkt.

Maar de energie van Belhocine naast het veld laat zijn sporen na op het veld. Gisteren dachten we even dat hij erin ging blijven. Vierde official Wim Smet moest bijna aan zijn truitje gaan hangen om hem binnen zijn officiële zone te houden. Tevergeefs, want de Frans-Algerijnse coach stond letterlijk constant met de tippen op de zijlijn.

Roepen, tieren, brullen, aanwijzingen geven... Het zou niet bij alle ploegen pakken, maar wel bij Charleroi. De Carolo-fans willen spelers zien die hun truitje natmaken en dat heeft Belhocine goed begrepen. De manier waarop hij ze druk laat zetten, is niet alle ploegen gegeven. Ilaimaharitra liep na de match nog te beven op zijn benen. Maar hij krijgt ze zover. Tot dusver is de match tussen Belhocine en Charleroi eentje die geslaagd kan genoemd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties