Analyse Aanvallend probleem Anderlecht: proberen een muur te slopen door er recht naartoe te lopen
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 9 reacties

Anderlecht is aanvallend te voorspelbaar geworden

Aanvallend probleem Anderlecht: proberen een muur te slopen door er recht naartoe te lopen
Foto: © photonews

Ze beseften het zelf ook na het laatste fluitsignaal, de Anderlecht-spelers: het was niet goed genoeg. Het relaas dat het voor grote delen van de match goed was, begint ook achterhaald te worden. Het merendeel van de fans staat er nog steeds achter, maar intern komen er barsten in het geloof.

Want de harde realiteit is 5 op 21 en vijf goals gescoord in zeven wedstrijden. Dat laatste is misschien nog het pijnlijkste, want Anderlecht heeft heel veel balbezit, maar puurt er amper kansen uit. En wie zegt dat Roofe het beter gaat doen dan Chadli zondag zal misschien nog wel verbaasd opkijken. Dat is geen verwijt naar de Engelse spits, maar Chadli deed het gewoon goed als diepe spits.

Het probleem is dat hij de bal weer dikwijls tussen Vlap en Verschaeren moest komen zoeken, want via de flanken kwam er weer te weinig. Daar is het ook veel te voorspelbaar en te makkelijk te verdedigen, want Dewaele en Sardella zijn letterlijk geen enkele keer over Adzic en Saelemaekers gegaan. De backs van Antwerp moesten zich enkel op die twee laatsten concentreren.

Door een muur proberen lopen

En dat is toch de rode draad doorheen het nog prille seizoen: Anderlecht is aanvallend te voorspelbaar. Het gaat allemaal goed tot aan de zestien en van dan is het zoeken. Makkelijk te verdedigen, zoals Antwerp gisteren demonstreerde. De twee verdedigende middenvelders zakten terug tussen de twee centrale verdedigers en alle gevaar werd geneutraliseerd, aangezien Anderlecht - bij gebrek aan acties op de flank - er centraal probeerde door te lopen.

't Is zoals recht op een muur aflopen en hopen dat je niet een paar tanden verliest. En de muur, die gaat weinig schade hebben. Achteraf ging het vooral over dat er achteraan wel eens wat 'lelijker' mag gespeeld worden, maar het grootste probleem is kansen creëren. Eén keer liep Chadli goed in de open ruimte en het was prijs. Die open ruimte wordt echter te weinig gevonden. Toch tijd om het geweer eens van schouder te veranderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties