De meest waardevolle spelers uit 2002: Fati, Ihattaren en jonge Belgen van Genk, Anderlecht en KV Mechelen
Simon Wauters
Simon Wauters
| 4 reacties

Jérémy Doku is momenteel de duurst geschatte Belg

De meest waardevolle spelers uit 2002: Fati, Ihattaren en jonge Belgen van Genk, Anderlecht en KV Mechelen

Het nieuwe seizoen is op volle toeren en overal in Europa duiken nieuwe goudhaantjes op. Zeker ook in de Jupiler Pro League. Wij gingen eens kijken naar de spelers met de hoogste marktwaarde volgens het gespecialiseerde Transfermarkt.de

Het zal niemand verbazen dat Ansu Fati sinds kort de meest waardevolle speler is die geboren is in 2002. De flankaanvaller speelde dit seizoen al vier keer voor de hoofdmacht van Barcelona. Hij scoorde twee keer én leverde een assist af. Fenomenaal voor een gastje van zestien. 

Mohamed Ihattaren stond al op plek twee, maar zag zijn positie nog een stuk verstevigd na de update van de Eredivisie van donderdag. De offensieve middenvelder van PSV speelde al negentien keer voor de hoofdmacht van PSV. Dit seizoen was hij in zeven optredens al goed voor drie doelpunten en evenveel asssists. 

Vijf spelers delen op dit moment de derde plek: Jérémy Doku mocht al elf keer opdraven bij de hoofdmacht van Anderlecht. Ryan Gravenberch speelde al twee keer voor Ajax A en 33 keer bij het tweede elftal. 

Zij moeten op dit moment Pedri van UD Las Palmas, Reinier van Flamengo en Matías Palacios van San Lorenzo naast zich dulden. 

Met Marco Kana, Killian Sardella en Anouar Ait El Hadj (allen Anderlecht), Aster Vranckx ( KV Mechelen) en Maarten Vandevoordt (Racing Genk) staan nog vijf Belgen bij de eerste vijftig. Dat brengt de teller in totaal op zes. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties