Verheyen pleit voor actie bij Anderlecht: "Ze hebben een satellietploeg nodig"
Redactie
| 21 reacties

Gert Verheyen vindt dat Anderlecht zijn jeugd eerst moet laten rijpen bij een satellietclub

Verheyen pleit voor actie bij Anderlecht: "Ze hebben een satellietploeg nodig"
Foto: © photonews

Anderlecht betaalt cash voor zijn gebrek aan ervaring. Dat is wat Gert Verheyen zegt. Er zit te veel jeugd met te weinig métier in de ploeg.

Verheyen pleit dan ook voor een Nederlands systeem waarbij de jeugdploegen in de tweede klasse uitkomen. "Als Anderlecht daar echt mee wil doorgaan, zouden ze een satellietclub moeten hebben. Zoals bijvoorbeeld Red Bull Salzburg, de windhoos waar Genk op viel. Die hebben twaalf spelers lopen bij Liefering in de Oostenrijkse tweede klasse."

"Gemiddelde leeftijd van de kern: 18 jaar. Daar zitten 16- en 17-jarigen bij. Met een satellietclub kan Anderlecht vermijden dat de talentvolle spelers niet rechtstreeks van de beloften naar de eerste ploeg moeten", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Want er is ook het verschil tussen een puur talent als Yari Verschaeren en waardevolle, goeie jongeren."

Buiten Verschaeren ziet hij immers weinig jongeren klaar voor de A-ploeg. "Verschaeren laat op zijn 17de al dingen zien zoals een Kompany of Tielemans op die leeftijd. Maar Amuzu, Saelemaekers, Doku, Dewaele, Sardella? Zet hen morgen bij KV Kortrijk en laat bijvoorbeeld een Sieben Dewaele als middenvelder de concurrentie aangaan met De Sart, Van Der Bruggen en Rolland. Ik wil wel eens zien of hij die mannen uit de ploeg speelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties