Vandenbempt: "Dit Club Brugge is angstaanjagend"

Nico Wieme
| 19 reacties
Vandenbempt: "Dit Club Brugge is angstaanjagend"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Vandenbempt heeft met verbazing naar de match tussen Club Brugge en Anderlecht gekeken. "De kloof tussen beide teams is groter dan de Grand Canyon."

In zijn wekelijkse commentaar bij Sporza blikt Peter Vandenbempt terug op de “topper” tussen Club Brugge en Anderlecht. “Het verschil tussen beide ploegen was gisteren zoals nooit tevoren. Als het 8-2 geworden was, zou Anderlecht tegen 100% afgewerkt hebben en Club Brugge maar tegen 60 of 70%. Het is schrikken van een kloof groter dan de Grand Canyon.”

De voetbalcommentator heeft alleen maar woorden van lof voor de West-Vlamingen. “De ploeg leverde een individuele en collectieve topprestatie in een eerste hoogtepunt van het seizoen voor blauw-zwart. Zoveel energie, tempo, pressing, duelkracht, loopvermogen, snelle balcirculatie, positiewissels, dribbels, zo veel doelkansen: het was een wurggreep die bijna 90 minuten duurde en ronduit indrukwekkend was.”

Enige smet op het blazoen waren de vele gemiste kansen. “Dat blijft een manco bij Club en door een wereldprestatie van Anderlechtdoelman Hendrik Van Crombrugge heeft Club Brugge een soort rugbyscore laten liggen. Maar de kracht en kwaliteit van dit Club waren gisteren gewoon angstaanjagend.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties