Davies reageert op mogelijkheid van ontslag en de ongelukkige uitspraken van zijn spelers

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 46 reacties
Davies reageert op mogelijkheid van ontslag en de ongelukkige uitspraken van zijn spelers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De mogelijkheid dat Simon Davies bij voortdurende slechte resultaten geslachtofferd wordt, is al een paar keer geopperd. Maar je kan niemand iets wijsmaken daarmee. De coach trekt er zich in ieder geval niet veel van aan en blijft geloven in het project.

Dat project neemt langer in beslag dan verwacht. "Ik geloof in onze jonge spelers, ik geloof in onze filosofie, ik geloof in ons systeem...", reageerde Davies. Dat sommige spelers vreemde reacties gaven na de wedstrijd in Brugge - "we geloven nog in de titel" bijvoorbeeld - probeerde hij te kaderen.

"Ik geloof ook dat we volledig fit iedereen aankunnen. Met het team dat we op het veld willen zien, kunnen we met elk team concurreren, daar geloof ik heilig in. Maar dat is er nog niet van gekomen. Het geloof is niet weg, maar 'talk is cheap'!"

Kritiek

Over zijn eigen situatie kon hij weinig kwijt. Maar uiteraard gelooft niemand dat Davies veel controle heeft over het spel of de opstellingen. "Ik wil me verder concentreren op ons systeem. Uiteraard is er twijfel en kritiek, die is ook terecht."

"Maar het gaat vooral over de laatste wedstrijd. De andere wedstrijden waren niet zo slecht, want we hadden telkens kansen en balbezit. Maar tegen Brugge mankeerden we persoonlijkheid. Sommige spelers toonden niet de juiste mentaliteit. Dat zal misschien ook zijn weerslag hebben op onze selectie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties