Mazzu zoekt naar meer kansen en stabiliteit, Heynen kind van de rekening
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Felice Mazzu wil met twee spitsen voor meer gevaar en kansen zorgen

Mazzu zoekt naar meer kansen en stabiliteit, Heynen kind van de rekening
Foto: © photonews

Felice Mazzu heeft het roer omgesmeten bij Genk. Om meer stabiliteit te krijgen, heeft hij het systeem omgesmeten. Mazzu is altijd al meer aanhanger geweest van een tweespitsensysteem...

Dat betekent niet dat de 4-3-3 helemaal overboord is gesmeten, maar om zijn ploeg op de rails te krijgen en meer kansen te creëren, heeft Mazzu de afgelopen twee wedstrijden (Oostende en Ronse) gekozen voor een platte 4-4-2. Met breekijzer Paul Onuachu als targetman om de daarrond zwervende spits - Samatta of Odey - meer ruimte te geven.

Het liep twee keer goed af en het zal dus ook niet verbazen moest Mazzu zaterdag op het veld van STVV daaraan blijft vasthouden. Dat betekent wel dat er iemand het kind van de rekening moet worden op het middenveld. En dat lijkt Bryan Heynen te worden. Het jeugdproduct stond dinsdag nog in de basis tegen Ronse, terwijl Hrosovsky en Berge rust kregen.

Flanken moeten gevaar creëren

Gespaard voor zaterdag dus... We hebben al een paar keer geschreven dat de drie centrale middenvelders eigenlijk allemaal hetzelfde profiel hebben. Hrosovsky zorgt voor ervaring en stabiliteit en Berge is incontournable. Dat wil zeggen dat Heynen zich voorlopig zal moeten neerleggen bij een invallersrol.

Mazzu acht Nygren en Hagi nog niet klaar voor een basisplaats, dus zal het ook zonder creatieve middenvelder moeten gebeuren. Met Onuachu heeft hij een kopbalsterke aanvaller en dus moeten de flanken voor het gevaar zorgen. Hij hamerde er al enkele keren op dat er meer voorzetten moeten komen. Het geweer van schouder verandert dus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties