Interview Gauthier Remacle geeft zijn voorbeschouwing van de wedstrijd tussen Standard en Charleroi

Nils Wens
| 5 reacties
Gauthier Remacle geeft zijn voorbeschouwing van de wedstrijd tussen Standard en Charleroi
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op zondag zal heel Wallonië kijken naar de wedstrijd tussen Standard Luik en Sporting Charleroi. Gauthier Remacle speelde voor beide clubs en zal de wedstrijd bijwonen.

Gauthier Remacle gelooft dat Standard zondag favoriet zal zijn tegen Charleroi: "Voor haar thuispubliek is Standard sterk."  Maar hij denkt niet dat de Carolos een vogel voor de kat zullen zijn: "Integendeel! Van Standard wordt veel verwacht, maar het is een belangrijk match voor alle spelers en supporters van Charleroi. Het is een beetje zoals wanneer de Luikenaars het opnemen tegen Anderlecht."

Rancune

Voor onze gesprekspartner is de rancune van Standard ten opzichte van Charleroi minder hardnekkig: " Toen ik in Sclessin speelde, speelde ik persoonlijk graag tegen andere Franstalige clubs.  Of het nu Charleroi, La Louvière, Luik of Seraing was."

Aan de andere kant ontdekte hij dat de aanpak anders was: "Aan de kant van Charleroi is er een beetje frustratie omdat Standard het gewend is om beter te zijn in het kampioenschap.  En dan blijft de finale van de Beker van België in 1993 in de keel van de Carolos zitten.  En eerlijk gezegd, het is logisch!  Fans van de Luikse club voelen hetzelfde over Anderlecht.  Ze zijn een beetje gefrustreerd, jaloers omdat de Brusselaars het beste record van België hebben.  Maar dat is eerlijk genoeg!"

Begin van het seizoen

Dit seizoen denkt hij dat Standard op het podium zal eindigen. "De Luikenaren zullen zonder enig probleem in de top drie van het kampioenschap eindigen.  Ze zullen samen met Brugge vechten voor de titel."

"Standard is goed begonnen.  En dat is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat Michel Preud'homme in zijn tweede seizoen bij Sclessin is. Zijn tweede seizoen bij een club is echter altijd beter dan zijn eerste seizoen.  Omdat hij hoge tactische eisen stelt en het heeft tijd nodig om alles op zijn plaats te krijgen."

Toch hebben de Zebra's sinds 31 oktober 2008 niet meer gewonnen in Sclessin.  Het is meer dan tien jaar geleden!  Habib Habibou scoorde het beslissende doelpunt voor de Carolos na Mouhssine Iajour voor Charleroi en Benjamin Nicaise voor Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties