Hein Vanhaezebrouck: "Ik heb veel respect voor Kompany, maar..."

Hein Vanhaezebrouck: "Ik heb veel respect voor Kompany, maar..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is de laatste jaren een groot risico om als trainer aan de slag te gaan bij Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck kan erover mee spreken. De Brusselse fans hoopten dat de komst van Kompany alles zou veranderen. Dat blijkt niet het geval te zijn.

Voor Hein Vanhaezebrouck komt deze matige periode van Sporting Anderlecht niet als een verrassing. "Dit was te voorzien", reageert de coach/analist bij Sudpresse. "Ik heb veel respect voor de speler en de mens Kompany, maar als trainer is hij nog jong. Hij is een debutant en debutanten maken fouten. Zoals ook ik fouten heb gemaakt, zoals ook andere trainers er hebben gemaakt."

Evaluatie

De ex-trainer van paars-wit gaat er nog wat dieper op in. "Hij heeft niet de beste keuzes gemaakt. Hij heeft een evaluatie gemaakt van zijn ploeg die niet correct was, hij heeft de kwaliteiten van de tegenstanders niet goed ingeschat, wat te begrijpen valt aangezien hij 13 jaar uit België is weggeweest."

Vanhaezebrouck vindt het wel terecht dat Vince The Prince dominant voetbal wil brengen. "Maar dat vraagt tijd", voegt hij er meteen aan toe. Tijdens de periode dat Vanhaezebrouck zelf T1 was bij RSCA, behaalde hij 26 overwinningen, 11 gelijke spelen en 25 nederlagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties