"Hadden 6 op 6 kunnen hebben": Waarom de 2-2 in Madrid een gemiste kans is voor Club Brugge én de Europese lente nog bikkelen wordt

"Hadden 6 op 6 kunnen hebben": Waarom de 2-2 in Madrid een gemiste kans is voor Club Brugge én de Europese lente nog bikkelen wordt
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge pakte op prachtige wijze een puntje weg uit Santiago Bernabeu. En toch mag het met recht en reden ontevreden zijn na de 2-2. Want is dit geen absolute gemiste kans, ook met oog op het vervolg?

"Iedereen is heel blij met dit resultaat, maar er is een beetje een nasmaak van te weinig", geeft Nordin Jbari aan tegenover onze redactie. "Ze stonden wel héél erg dicht bij een geweldig resultaat en het was mogelijk om te stunten tegen de leider uit de Spaanse competitie."

"We moeten Club Brugge wel feliciteren, want ze speelden zonder complexen en met heel veel lef. Ze hadden geen schrik van Real Madrid en ze hebben hen pijn gedaan. Clement mag heel fier zijn op zijn troepen die alles hebben gegeven", aldus de ex-Rode Duivel.

Wat als?

Maar het gevoel is er wel degelijk: wat als? "We hadden 4 op 6 of zelfs 6 op 6 kunnen hebben" besefte de oefenmeester van blauw-zwart na de puntendeling op bezoek bij Real Madrid. "Stel je maar eens voor dat Dennis de 0-3 maakt of Vormer geen rood krijgt ... Dat vond ik zwaar bestraft."

"Een gelijkspel op Real Madrid is natuurlijk historisch, wie had dat ooit gedacht", sloot hij af met een positieve noot. Maar de hoge woorden waren er wel uit: er zat ook volgens Clement meer in dan de 2 op 6 waar Club nu mee staat.

Het geeft bovendien weinig garanties op Europees voetbal in de lente. De komende twee wedstrijden wachten twee duels met groepsleider PSG, dat momenteel 6 op 6 telt. Tenzij Club ook daartegen weet te stunten, staat het na vier speeldagen dus sowieso niet meer in de top-2 van de groep.

Do or die

In Turkije volgt dan vermoedelijk een rechtstreeks duel om de derde plaats, wie weet daarna ook nog een duel met Real Madrid om de tweede plek. Maar het kan bij een verlies in Turkije ook gewoon helemaal niks worden. En met 4 of 6 punten zouden de wedstrijden tegen PSG op een heel andere manier kunnen gezien worden.

Aan de andere kant: als Club Brugge nog vier keer speelt zoals het in Bernabeu deed, dan volgen de punten normaal gezien vanzelf. Rest de vraag: kunnen en durven ze dat bij blauw-zwart? Het Belgisch voetbal kan er maar wel bij varen ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties