Analyse Europa maakt kennis met Emmanuel Dennis: 'En nu de lijn doortrekken aub'

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 10 reacties
Europa maakt kennis met Emmanuel Dennis: 'En nu de lijn doortrekken aub'

Emmanuel Bonaventure Dennis. Een naam als een klok, maar tot dinsdagavond was hij nog een nobele onbekende op de Europese voetbalscène. Oké, hij stond al wel in enkele scoutinglijstjes, maar na zijn twee goals in Bernabéu gaat zijn naam pas echt over de tongen. Ook bij de liefhebbers.

De Nigeriaan, nog altijd maar 21, is (nog) geen spits die er elke seizoen 20 binnenjast. Dat bewees hij tegen Galatasaray, waar hij zich ook tot held had kunnen kronen met een kopbaldoelpunt, en tegen Real Madrid, waar vooral zijn onorthodoxe manier van scoren opviel.

Iets wat absoluut meespeelt in onze beoordeling over Dennis is de eerste indruk die we van hem hadden. In het seizoen 2017/18 scoorde hij in zijn eerste drie competitiematchen voor blauw-zwart vier goals en gaf hij één assist. Vervolgens blesseerde hij zich en kregen we dat seizoen niet meer dezelfde Dennis te zien.

Vorig seizoen sukkelde hij ook wat met kleine letsels, maar voor de start van de play-offs beloofde zijn zaakwaarnemer in HLN dat "de focus er opnieuw was en dat de Nigeriaan het beste in zichzelf naar boven ging halen". Hij vatte de play-offs aan met twee goals en twee assists in drie matchen...

Die lijn heeft hij doorgetrokken in het huidige seizoen onder Philippe Clement, die beweert dat het beste nog moet komen en dat hij weet hoe hij zijn poulain moet aanpakken. In het verleden volgde er na de betere momenten van Dennis nog te vaak snertmatchen en dat is wat Clement eruit wil krijgen. Een langere periode op een hoog niveau is nu wat Dennis moet nastreven. Anders is zijn naam ook snel vergeten in Europa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties