Zelfkritische Brys houdt zijn groep buiten schot: "Dat mag je op mijn conto schrijven"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Marc Brys beschermt zijn groep na de 4-0 afstraffing in Kortrijk

Zelfkritische Brys houdt zijn groep buiten schot: "Dat mag je op mijn conto schrijven"

Sint-Truiden kwam net zoals in de Limburgse derby op een 3-0 achterstand, maar was tegen Kortrijk niet in staat terug te knokken. Daarvoor liep er te veel fout. Veel spelers kenden niet hun meest gelukkige partij, maar Marc Brys nam hen in bescherming.

Na de partij probeerde Marc Brys de schuld van de afstraffing op zich te nemen en zijn spelers te vrijwaren van enige blaam. Het eerste doelpunt kwam er na slecht doordraaien van Alexandre De Bruyn, waardoor een goed jagende Mboyo alleen op de doelman kon afstormen.

“Er moet niet met de vinger naar Alexandre gewezen worden. Ik ben diegene die vraagt om zo te spelen en bij die stijl horen foutjes. Dat doelpunt komt op mijn conto. Dat doelpunt moet je niet afschuiven op jongens die hun verantwoordelijkheid nemen”, verdedigde de coach zijn middenvelder.

Iedereen mag recht hebben op een mindere dag.

Doelman Schmidt kende niet zijn meest begenadigde dag, maar ook hij werd beschermd door Brys. “Hij had niet zijn beste dag, maar we hebben allemaal recht op een mindere dag? Ik ook. Het is nu niet het moment om met verwijten te strooien.”

Ook voor Colombatto sprong hij in de bres. Die liep nochtans op erg domme wijze tegen zijn tweede gele kaart aan. “Hij solliciteerde twee minuten daarvoor al naar zijn tweede geel. Dat kan je ook beschouwen als een beslissing van mij om hem te laten staan. Maar daar was hij te onbesuisd”, legde Brys uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties