Uitstekend nieuws voor Cercle-doelman die tegen kanker vecht: "10/10 donormatch gevonden" & "Ik word opnieuw profvoetballer"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties

Miguel Van Damme vecht tegen kanker maar kreeg goed nieuws te horen

Uitstekend nieuws voor Cercle-doelman die tegen kanker vecht: "10/10 donormatch gevonden" & "Ik word opnieuw profvoetballer"

Vorige zomer werd bij Miguel Van Damme voor de tweede keer leukemie vastgesteld. Een bijzonder zware klap voor de doelman van Cercle Brugge, maar hij is vastberaden om het gevecht tegen die vreselijke ziekte te winnen. Hij kreeg alvast goed nieuws te horen.

De zoektocht naar een donor voor een beenmergtransplantatie is immers succesvol gebleken. "Het gaat om een “10/10” match. Uit twee verschillende hadden ze zelfs de beste genomen. Beter kan dus eigenlijk niet, maar dan nog is er geen absolute garantie", luchtte de 26-jarige doelman zijn hart bij Het Nieuwsblad.

Weer profvoetballer worden

Zijn lichaam kan de lichaamsvreemde donorcellen afstoten, maar de vooruitzichten zijn veeleer positief. Op 10 augustus gaf hij nog de aftrap voor de competitiematch tegen KV Kortrijk, maar binnenkort wil Van Damme weer in keepersuitrusting op de groene wei staan.

"Ik hoop in januari of februari opnieuw sportieve doelen te kunnen stellen. Ik ben vastberaden om weer profvoetballer te worden. Het is frustrerend dat het niet goed gaat met de ploeg, maar ik moet me nu op mezelf concentreren", bleef hij strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties