1B stuurt zijn zonen uit: deze teams hebben het meeste 'last' van interlandbreak

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 7 reacties
1B stuurt zijn zonen uit: deze teams hebben het meeste 'last' van interlandbreak
Foto: © photonews

Het is weer tijd voor interlandvoetbal. En dus ligt het profvoetbal in heel Europa stil, behalve in een klein landje waar acht ploegen alsnog volop aan de bak moeten ...

In diverse landen zijn er natuurlijk in de lagere regionen dit weekend voetbalwedstrijden, maar in België horen de acht teams uit 1B wel degelijk tot het volwaardige profvoetbal van de Pro League met 24 clubs. En dus blijft het vreemd dat de teams uit 1B dit weekend moeten voetballen.

Temeer ook diverse teams uit de Proximus League ook dit weekend opnieuw enkele spelers zullen moeten missen door interlandverplichtingen met hun respectievelijke landen. En dat blijft toch wel een beetje vreemd te noemen. 

Moeten de kalenders van 1B niet wat meer worden gelijkgeschakeld met die van 1A, zodat ook zij tijdens interlandweken vrij krijgen? Het is een piste die door de Pro League zeker en vast mag/moet onderzocht worden.

Diverse teams moeten (heel) wat spelers missen dit weekend: 

Virton (5):

Excelsior Virton moet liefst vijf spelers missen. Drie daarvan waren de voorbije weken basisspeler of invaller: Dave Turpel, Anthony Moris en Kevin Malget (allen Luxemburg). Ook Schaus en Prudhomme (Luxemburg U21) zijn er niet deze week.

Beerschot (4):

Ook Beerschot moet flink wat spelers missen. Zowel Prince Ibara als Dylan Saint-Louis nemen het op donderdag op tegen Thailand met Congo, terwijl Yan Vorogovskiy met Kazachstan mogelijk tegen België zal spelen.

Irakli Bugridze is dan weer actief met de U21 van Georgië. Hij stond de voorbije weken weliswaar niet in de ploeg, maar de drie anderen maakten allen minuten - Ibara vooral als invaller, de twee anderen als basispeler. 

OH Leuven (3):

Voor Leuven valt de 'schade' min of meer mee. Aguemon moet niet naar Benin, dus enkel Darren Keet (Zuid-Afrika), Kawin Thamsatchanan (Thailand) en Dylan Ouedraogo (Burkina Faso) worden gemist. Geen van hen maakten de voorbije weken speelminuten.

Sporting Lokeren (3):

Bij Lokeren zullen ze het dit weekend opnieuw moeten zien te stellen zonder Omri Ben Harush, de voorbije weken steevast in de basisploeg bij de Waaslanders.

De afwezigheden van Abdoulaye Diaby (Mali U20) en Max De Ruyver (België U19) zal dan weer makkelijker worden opgevangen.

Lommel (2):

Amine Khammas (Marokko U23) en Kolbeinn Thordarson (IJsland U21) zijn er dit weekend niet bij voor Lommel door jeugdinterlands. Beiden stonden de afgelopen weken in de basiself.

Union (1):

De Brusselaars moeten het dit weekend zien te stellen zonder Ismaël Kandouss, die verwacht wordt bij de U23 van Marokko. Hij was dit seizoen al een vaste waarde bij Union met 720 speelminuten. 

Roeselare wordt gevrijwaard van het moeten uitleveren van internationals, bij Westerlo ontbreekt Kyan Vaesen weliswaar - maar hij kwam dit seizoen nog niet verder dan 27 speelminuten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws