Tim Howard, gepensioneerd en in 2014 bijna de boeman van België, komt nog eens terug op "de match waar iedereen me over aanspreekt"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Tim Howard komt nog eens terug op de memorabele match tussen de VS en de Rode Duivels op het WK 2014

Tim Howard, gepensioneerd en in 2014 bijna de boeman van België, komt nog eens terug op "de match waar iedereen me over aanspreekt"
Foto: © Photonews

De naam Tim Howard zal bij de meesten onder ons nog wel een belletje doen rinkelen. De 40-jarige doelman, net op voetbalpensioen, speelde lange tijd in de Premier League en werd op het WK in 2014 bijna de boeman van België.

In de 1/8 finale van het WK in Brazilië was Tim Howard 90 minuten lang een struikelblok voor de Belgische aanvallers. Doelkans na doelkans werd er op de Amerikaan afgevuurd, maar hij hield zijn land in de running voor de kwartfinale. Pas in de verlengingen moest hij zich toch tweemaal gewonnen geven. Het werd uiteindelijk 2-1.

Ik schaamde me zelfs bijna als mensen me iets over die match vroegen.

Howard hing zijn keepershandschoenen voorgoed aan de wilgen en kwam in zijn afscheidsbrief  (die ESPN deelde) nog een keer terug op die legendarische match. "Iedereen spreekt me aan over de Wereldbeker en die match tegen België waarin ik 16 saves verrichte", schreef Howard.

"Eerst was ik zo teleurgesteld dat we verloren waren. Ik schaamde me zelfs bijna als mensen me iets over die match vroegen. Pas toen we thuis kwamen besefte dat die nacht episch was voor zovelen en was ik dankbaar voor die match en die prestatie", besloot Howard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties