Club Brugge-verdediger stelt supporters gerust: "Ik wil een icoon worden"

Dante Bellon
| 32 reacties
Club Brugge-verdediger stelt supporters gerust: "Ik wil een icoon worden"
Foto: © photonews

Het is ondertussen een rarigheid geworden in het voetbal: spelers die al twintig jaar aan een club verbonden zijn. Maar dat geldt niet voor Brandon Mechele. Hij is bezig aan zijn twintigste jaar bij de club van zijn hart. "Dit is mijn clubje", zegt hij.

Brandon Mechele is sinds zijn jonge jeugdjaren verbonden aan Club Brugge. Dit seizoen speelt hij al zijn twintigste jaar voor Blauw-Zwart, mits een uitleenbeurt van een halfjaar aan Sint-Truiden in 2017. Het is iets wat we amper nog terugvinden in het voetbal, die clubliefde. "In twintig jaar heb ik hier iets opgebouwd. Ik wil hier een icoon worden. Iemand waarvan ze zeggen: 'die heeft iets betekend'", vertelt de 26-jarige verdediger aan Knack.

Beginjaren

"Toen ik bij Club begon, beseft ik niet dat het een grote club was", legt de Bredenaar uit. "Dat stelt niet zoveel voor op die leeftijd. Ik wilde spelen, plezier maken met mijn vrienden. Dat kon bij Club Brugge."

Mechele kwam in de basis door schorsingen en blessures. Iets waar hij niet van wakker ligt. "In de play-offs van 2013 kwam ik bij de A-kern door enkele schorsingen. In de voorbereiding van het seizoen daarop waren er enkele blessures en dan was ik basisspeler voor ik het goed en wel besefte. Ondertussen ken ik iedereen en elke hoek van het stadion. Het is mijn clubje, ja."

Buitenland

Stelt Mechele een vertrek naar buitenland dan uit? "Ik ben realistisch over het buitenland. Ik ken mijn kwaliteiten. Op dit moment blijf ik liever. Ploegen die meedoen voor de prijzen staan niet op mij te wachten en bij een staartploeg spelen in Frankrijk of Duitsland is op alle vlakken een stap achteruit. Misschien zit ik blij Club Brugge op mijn niveau. Dat is alles behalve een schande. Ik wil hier een clubicoon worden. Iemand waarvan ze zeggen: die Brandon Mechele heeft toch iets betekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties